1. Haberler
  2. Gündem
  3. AK Partili vekilin eşine kamu ihalesi piyangosu: 3.7 milyar TL’lik ihale verildi

AK Partili vekilin eşine kamu ihalesi piyangosu: 3.7 milyar TL’lik ihale verildi

Kamu ihalelerine yönelik tartışmalara bir yenisi daha eklendi. AK Parti milletvekilinin eşine ait şirkete, kamu kurumundan 3.7 milyar TL değerinde dev bir ihale verildiği ortaya çıktı.

featured

Kamu kaynaklarının kullanımı ve ihale süreçlerindeki şeffaflık tartışmaları sürerken, dikkat çeken bir ihale sonucu kamuoyuna yansıdı. İlgili kurum tarafından düzenlenen dev ihale, AK Partili bir milletvekilinin eşinin sahibi ya da hissedarı olduğu tespit edilen firmaya emanet edildi.

DEĞERİ 3.7 MİLYAR TL’Yİ BULUYOR

Söz konusu ihalenin toplam bedelinin 3.7 milyar TL gibi rekor bir seviyede olması, kamuoyunda ve siyaset arenasında geniş yankı uyandırdı. İhale şartnamesi ve kazanım süreçlerine ilişkin ayrıntılar soru işaretlerini beraberinde getirirken, muhalefet kanadından olaya tepkiler gecikmedi.

KAMUOYUNDA TARTIŞMALARA YOL AÇTI

Siyasi nüfuzun ihale süreçlerine etki edip etmediği tartışmalarını yeniden alevlendiren gelişme üzerine, ihalenin içeriği, teklif veren diğer firmalar ve ihale Usulü hakkında incelemelerin yapılması yönünde çağrılar dile getirildi. İlgili taraflardan veya yetkili makamlardan konuya ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!