Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahkemenin mutlak butlan kararı sonrasında başlayan kurultay tartışmaları sürerken, parti içindeki gerilimi artıracak yeni bir iddia gündeme geldi.
TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay eski Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın avukatları aracılığıyla CHP Genel Merkezi’ne ihtar göndereceğini öne sürdü.
“KURULTAY YAPILAMAZ” İHTARI İDDİASI
Fatih Atik’in paylaşımına göre, mutlak butlan davasının taraflarından biri olan Lütfü Savaş, devam eden yargı süreci tamamlanmadan ve mevcut tedbir kararları kaldırılmadan olağan ya da olağanüstü kurultay sürecinin başlatılmaması gerektiğini savunacak.
İddiaya göre gönderilecek ihtarda, dava süreci sonuçlanıncaya kadar kurultay takviminin ilan edilmemesi, imza süreçlerinin işletilmemesi ve kurultayın toplanmaması talep edilecek.
ÖZGÜR ÖZEL VE EKİBİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTİYOR
Öte yandan Özgür Özel ve beraberindeki isimlerin, topladıkları imzalarla olağanüstü kurultay talebini sürdürdükleri belirtiliyor.
İddialara göre, Genel Merkez’in talebi kabul etmemesi halinde Özgür Özel’e yakın isimlerin konuyu yeniden yargıya taşıma seçeneğini değerlendirdiği ifade ediliyor.
BUTLAN YÖNETİMİ İÇİN DÖRT GÜNLÜK SÜRE VURGUSU
Kulislerde, mutlak butlan sonrası oluşan yönetimin parti tüzüğü gereği belirli süre içinde olağanüstü kurultay kararı almaması halinde yeni hukuki süreçlerin gündeme gelebileceği konuşuluyor.
Bu nedenle CHP içerisinde kurultay tartışmalarının önümüzdeki günlerde daha da sertleşebileceği değerlendiriliyor.
“YENİ PARTİ DIŞINDA ÇARE KALMADI” YORUMU
Fatih Atik paylaşımında, yaşanan gelişmeler ışığında Özgür Özel ve ekibinin yeni bir siyasi oluşuma yönelmek dışında seçeneklerinin giderek azaldığı yönünde değerlendirmeler yapıldığını da aktardı.
Atik, CHP içerisindeki krizin kurultayla değil, seçimle çözülebileceğine yönelik yorumların öne çıktığını ifade etti.
CHP’DE GÖZLER YENİ ADIMLARDA
Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık görevine dönmesinin ardından başlayan süreçte, hem olağanüstü kurultay çağrıları hem de yargı süreci CHP’deki siyasi dengeleri belirlemeye devam ediyor.
Parti içindeki tartışmaların nasıl sonuçlanacağı ve tarafların atacağı yeni adımlar merakla bekleniyor.