1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’den bayram namazı sonrası ‘yeni parti’ sorularına net yanıt: Kimse istifa etmesin

Özgür Özel’den bayram namazı sonrası ‘yeni parti’ sorularına net yanıt: Kimse istifa etmesin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayram namazı sonrası memleketi Manisa’da yaptığı açıklamalarda parti içindeki tartışmalara ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Yeni parti iddialarına kapıyı kapatan Özel, CHP’lilere “Kimse partisinden ayrılmasın” çağrısı yaparken, genel başkanlık tartışmasının çözümü için kurultay işaret etti.

featured
0
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı’nın ilk gününde memleketi Manisa’da bayram namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Hatuniye Camisi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, hem parti içindeki liderlik tartışmalarına hem de yeni parti kurulacağı yönündeki iddialara ilişkin konuştu.

“KURULTAYA GİTMENİN YOLU AÇIK”

CHP’de yaşanan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, partide çözümün seçim ve kurultay olduğunu söyledi.

Parti tabanının değişim talebine işaret eden Özel, “Biz partimizde bir an önce seçimin yapılmasını istiyoruz. 81 il başkanımız, üyelerimiz, herkes seçim istiyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçimle gelmediği bir partiyi yönetmeye kalkışmayacağını umut ediyoruz. Kurultaya gitmenin yolu çok açık” dedi.

Genel başkanlık yarışının doğrudan üyelerin iradesiyle belirlenmesini öneren Özel, “Buradan kendisine çağrım var; 2 milyon üyemizin kararıyla genel başkan belirlensin. Hangi delege sistemiyle seçime gitmek istiyorsa ben hazırım. Bu hem Türkiye açısından demokratik bir örnek olur hem de tüm tartışmaları bitirir” ifadelerini kullandı.

CHP TABANINA ‘İSTİFA ETMEYİN’ MESAJI

Parti içinde istifa çağrılarının gündeme gelmesine de değinen CHP lideri, ayrılık mesajlarına karşı çıktı.

“İstifa edelim diyenler var” diyen Özel, “Kimse partisinden ayrılmasın, istifa etmesin. Bu sorunu kendi içimizde çözeriz” sözleriyle partililere birlik çağrısı yaptı.

“BUTLANA SAHİP ÇIKANLARLA GÖNÜL BAĞIMIZ YOK”

Geçmişte yaşanan süreçlere ilişkin de sert mesajlar veren Özel, mutlak butlan kararına destek verenlere tepki gösterdi.

Özel, “Arkadaşlar, mutlak karar bir milattır. O tarihten sonra butlana sahip çıkanlar butlancıdır. Onlarla gönül bağımız yoktur. Ancak o süreçten sonra bize dayanışma için gelen herkes bizim arkadaşımızdır” dedi.

“YENİ PARTİ KURMA GİBİ BİR DURUM YOK”

Son dönemde kulislerde konuşulan yeni parti iddialarına da net yanıt veren Özgür Özel, böyle bir hazırlığın olmadığını söyledi.

“Şu aşamada kimsenin partiden ayrılmasına gerek yok. Yeni bir parti kurma gibi bir durumumuz kesinlikle yok” diyen Özel, CHP çatısı altında mücadeleyi sürdürecekleri mesajını verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!