Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli’yi 1970’li yıllardan bu yana tanıdığını belirterek geçmişte kendisini Türk milliyetçiliği çizgisinde tavizsiz bir isim olarak gördüklerini söyledi.
Özdağ, “Sayın Devlet Bahçeli’yi 1976-77 senesinden beri tanıyorum. Lise öğrencisiyken adını ülkücü bir ağabey olarak duyardık. Bizler için Türk milliyetçiliğinden taviz vermeyen bir isimdi” dedi.
Bahçeli ile geçmiş siyasi ilişkilerine de değinen Özdağ, MHP liderinin genel başkanlık açıklamasını kaleme alan isimlerden biri olduğunu belirterek, bu nedenle yaşadığı hayal kırıklığının daha büyük olduğunu ifade etti.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ:
Sayın Devlet Bahçeli’yi 1976-77 senesinden beri tanıyorum ve önce Sayın Bahçeli’nin adını lise öğrencisiyken bir ülkücü ağabeyimiz olarak duyardık.
Ve çok az asistan, ülkücü asistan vardı o da onlardan birisiydi ve Devlet Bey’in… pic.twitter.com/h7C1xmNyaU
— Haberiniz (@Haberinizcomtr) May 21, 2026
“SON METNİ DEVLET BEY’İN YAZDIĞINA İNANMIYORUM”
MHP liderinin son açıklamalarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Özdağ, metnin Bahçeli tarafından hazırlanmadığını öne sürdü.
“En son yayımlanan metni Devlet Bey’in yazdığından emin değilim. Hatta MHP Genel Merkezi’nde yazıldığından da emin değilim” diyen Özdağ, metnin dışarıdan ve bürokratik bir yapı içindeki belirli bir ekip tarafından hazırlandığını iddia etti.
“ABDULLAH ÖCALAN’A STATÜ VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Özdağ, süreçte Abdullah Öcalan’a siyasi bir statü kazandırılmaya çalışıldığını öne sürerek sert tepki gösterdi.
Süreçte yapılan bazı uluslararası benzetmelerin tehlikeli olduğunu savunan Özdağ, “İrlanda Cumhuriyet Ordusu ile İngiliz Devleti arasında yapılan görüşmelere atıf yapılıyor. Türkiye ile İrlanda’yı nasıl kıyaslayabilirsiniz?” ifadelerini kullandı.
“İNŞALLAH TÜRKİYE DEĞİŞMEZ”
Bahçeli’nin geçmişte kullandığı “çok şey değişecek” ifadesine gönderme yapan Özdağ, Türkiye’nin geleceğine ilişkin endişelerini dile getirdi.
“Devlet Bahçeli bu süreç başlarken ‘çok şey değişecek’ demişti. İnşallah Türkiye değişmez” diyen Özdağ, Bahçeli’ye doğrudan seslenerek şu ifadeleri kullandı:
“Devlet Bey farkında değil misiniz? Türkiye’yi değiştiriyorsunuz. Tarihe, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in parçalanmasına yol açan kişi olarak mı geçmek istiyorsunuz?”