Galatasaray formasıyla tarih yazan Abdülkerim Bardakcı, kariyer yolculuğuna ilişkin samimi açıklamalarda bulundu.
Alt liglerde farklı takımlarda kiralık olarak geçirdiği yılların kendisini bugüne hazırladığını belirten milli futbolcu, sürekli forma giymesinin gelişiminde büyük rol oynadığını söyledi.
“Geç olsun güç olmasın” diyen Bardakcı, bu sürecin önce Konyaspor’a ardından Galatasaray’a uzandığını belirterek, “Çalışmayı hiç bırakmadım. Her sezon daha çok çalıştım. Herkese 4 sezon üst üste şampiyonluk nasip olmaz” ifadelerini kullandı.
“PSİKOLOJİK OLARAK EN ZOR SEZON BUYDU”
Geride kalan sezonun önceki yıllara göre çok daha zor geçtiğini söyleyen tecrübeli savunmacı, özellikle üzerlerindeki baskıya dikkat çekti.
“En çok bu sezon zorlandığımızı düşünüyorum. Çünkü bizden başka kimse şampiyon olmamızı istemiyordu” diyen Bardakcı, Avrupa’daki yoğun fikstürün de takımı zorladığını anlattı.
Şampiyonlar Ligi maçlarının fiziksel olduğu kadar zihinsel olarak da yıpratıcı olduğunu belirten Abdülkerim, “Liverpool’u yendikten sonra Süper Lig’e dönüp aynı konsantrasyonu sağlamak kolay olmuyor. Sonuçta biz de insanız” dedi.
Avrupa dönüşlerinde ligde can sıkıcı puan kayıpları yaşadıklarını belirten yıldız oyuncu, rakiplerinin puan kayıplarının kendilerini yeniden motive ettiğini ifade etti.
FENERBAHÇE SORUSUNA NET YANIT
Kendisine yöneltilen Fenerbahçe sorusuna da açık yanıt veren Abdülkerim Bardakcı, Galatasaray’da olmaktan duyduğu memnuniyeti vurguladı.
“Her zaman söylüyorum; iyi ki Galatasaray olmuş. Benim kaderimde Galatasaray varmış” diyen deneyimli futbolcu, sarı-kırmızılı forma altında elde edilen başarıların kendisi için çok özel olduğunu söyledi.
OSIMHEN’E BÜYÜK ÖVGÜ
Takımın hücum presindeki başarısına değinen Abdülkerim, Victor Osimhen’e ayrı parantez açtı.
Savunmanın aslında forvetten başladığını söyleyen milli futbolcu, “Osimhen bu konuda dünyanın en iyilerinden biri” dedi.
Yunus Akgün ve Gabriel Sara’nın da pres gücüne katkı verdiğini belirten Bardakcı, bu sayede savunmanın büyük ölçüde rahatladığını söyledi.
“Osimhen’in baskısı sayesinde çoğu zaman top bize gelmiyor” sözleriyle Nijeryalı yıldızın takım savunmasındaki etkisini anlattı.
NELSSON VE SANCHEZ KARŞILAŞTIRMASI
Savunmadaki partnerleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Abdülkerim, Victor Nelsson ve Davinson Sanchez’in farklı özelliklerine dikkat çekti.
Nelsson’un güçlü bir kesici olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncu, onunla oynarken oyun kurma yükünün daha çok kendisinde olduğunu belirtti.
Sanchez ile ise daha farklı bir uyum yakaladıklarını söyleyen Bardakcı, Kolombiyalı stoperin de oyunu iyi kurduğunu ve hızıyla fark yarattığını ifade etti.
MUSLERA SONRASI ADAYINI AÇIKLADI
Galatasaray’da Fernando Muslera sonrası kaleyi kimin devralması gerektiğine dair görüşünü de paylaşan Abdülkerim Bardakcı, tercihini Uğurcan Çakır’dan yana kullandı.
Türkiye içinden başka bir ismin Muslera’nın yerini dolduramayacağını savunan Bardakcı, milli takım tecrübesi nedeniyle Uğurcan’ı yakından tanıdığını söyledi.
“Galatasaray’a çok hızlı uyum sağlar. Göreceksiniz daha da başarılı olacak” diyerek tecrübeli kaleciye olan güvenini ortaya koydu.