1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gülistan Doku soruşturmasında yeni detay! Kaybolduktan sonra telefonundan KYK yurt araması

Gülistan Doku soruşturmasında yeni detay! Kaybolduktan sonra telefonundan KYK yurt araması

Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken yeni bilgiler ortaya çıktı. Dosyanın ilk şüphelisi olarak gösterilen Zainal Abakarov’un adli emanette bulunan telefonunda özel yazılımla veri temizliği yapıldığı tespit edildi.

featured
0
Paylaş

Tunceli’de 2020 yılından bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturma sürerken, dosyaya giren yeni bilgiler dikkat çekti.

Gazeteci Emrullah Erdinç’in aktardığına göre, Zainal Abakarov’a ait cep telefonunda özel yazılımla “deep clean” yani derin temizlik işlemi yapıldığı belirlendi.

Ulusal Kriminal Büro tarafından yapılan incelemede, telefonun galerisinden Aralık 2019’a ait bazı fotoğrafların ve WhatsApp üzerinden gönderilen görüntülerin silindiği tespit edildi.

“TELEFON BENDE DEĞİLDİ” SAVUNMASI

Sorguda Abakarov’a, telefon adli emanetteyken yapılan veri temizliği işlemleri soruldu.

Abakarov ise söz konusu tarihlerde telefonun kendisinde olmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Benim telefona uzaktan erişim yapmam mümkün değildir. Belirtilen tarihler arasında telefon bende olmadığı için yapılan işlem hakkında bilgim yoktur.”

Şüpheli ayrıca, telefona el konulacağını önceden bir polisten duyduğunu ancak kimin söylediğini hatırlamadığını öne sürdü.

WHATSAPP’TA “DERİN TEMİZLİK” İDDİASI

İncelemelerde, 2 Temmuz 2020 tarihinde WhatsApp uygulaması üzerinde “deep clean-app clean” işlemi yapıldığı da belirlendi.

Savcılık sorgusunda bu işlemin kim tarafından yapıldığı sorulurken, Abakarov işlemi kendisinin gerçekleştirmediğini ileri sürdü.

GÜLİSTAN’IN TELEFONUNDA KENDİ GOOGLE HESABI ÇIKTI

Soruşturmanın dikkat çeken bir diğer başlığı ise dijital hesaplar oldu.

Abakarov, Gülistan Doku’nun telefonunda kendi Google hesabının kayıtlı olduğunu kabul etti. Hesap üzerinden Doku’nun telefonunun yerini bulmaya çalıştığını söyleyen Abakarov, Antalya’da kaldıkları otelde polis ekiplerine hesap şifrelerini verdiğini de anlattı.

KAYBOLDUKTAN SONRA “KYK YURT” ARAMASI

Abakarov’un ifadesindeki en dikkat çekici bölümlerden biri ise Google arama geçmişiyle ilgili oldu.

Şüpheli, Gülistan Doku’nun kaybolduğu 5 Ocak 2020 tarihinden sonra hesabında “KYK YURT” araması yapıldığını gördüğünü öne sürdü.

Bu aramayı kendisinin yapmadığını savunan Abakarov, “Ben kesinlikle bu arama işlemini yapmadım. Hatta KYK’nın ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada dijital veriler, telefon kayıtları ve silinen dosyalar üzerindeki incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Gülistan Doku dosyasında ortaya çıkan yeni teknik bulguların, soruşturmanın seyrini değiştirebileceği değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!