29 Ekim kutlamalarını iptal etmeyin, teröristleri sevindirmeyin

featured

Çarşamba günü Ankara’da PKK’lı teröristler tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) merkezine saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası beş vatandaşımız şehit oldu, 22 kişi yaralandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin işaret fişeğini yaktığı ikinci çözüm sürecinin ardından gerçekleşen terör saldırısı ülke gündeminin merkezine oturdu.

Cumhuriyet’in 101. yılının kutlanacağı güne altı gün kala yaşanan saldırı sonrası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilip edilmeyeceği yönünde tartışmalar hızla dolaşıma sokuldu.

29 Ekim etkinliklerini ve konserlerini ilk iptal eden belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. İptal duyurusu önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha sonra ise belediyenin resmi hesabından yapıldı.

Yavaş gelen tepkiler üzerine sadece konserleri iptal ettiklerini duyurdu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı 23-24-25 Ekim tarihli etkinlikleri iptal etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi de “tüm konser ve eğlence içerikli etkinlikler iptal edilmiştir” duyurusu yaptı.

29 Ekim Pazar günü yapılacak resmi kutlamalar ise her ilin valiliği koordinesinde yapılacak. Bu kutlamaların iptal olup olmadığı yönde henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kutlamaların yapılıp yapılmayacağı sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, X hesabından şu hesabı yaptı:

Sayın Mansur Yavaş eğer bu saldırıdan PKK terör örgütü galip çıktı diye düşünüyorsanız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini iptal edin. 
Eğer Türkiye Cumhuriyetinin dimdik ayakta olduğunu düşünüyorsanız Cumhuriyetimizin 101. Yılını şehitlerimizi ve gazilerimizi de onurlandıracak şekilde planlanan tüm etkinlikleri yaparak gururla kutlamalısınız.”

DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, “Cumhuriyet Bayramımız her şartta, bütün halkımızla birlikte şanla şerefle kutlanacaktır” dedi.

“TERÖRE İNAT KUTLAYIN”

Şahan Gökbakar, “Cumhuriyet Bayramını asıl bugünlerde daha yüksek sesle, gururla ve coşkuyla kutlamalıyız. Kutlamaları iptal etmek büyük bir hata olur!” ifadelerini kullandı. Gülben Ergen, #hainlereinat etiketiyle “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gururla onurla kutlanmalıdır” paylaşımı yaptı.

– 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı eğlence değildir.

– Asıl böyle bir zamanda teröre inat Cumhuriyet Bayramı kutlanır.

– Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal ederek teröristleri ve terör sevicilerini sevindirmeyin lütfen…

– 29 Ekim bizim milli bayramımız. Hiçbir şekilde iptal edilemez. 

 

100. YIL KUTLAMALARI İKTİDAR ELİYLE SÖNÜK GEÇTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise 29 Ekim’de her yıl uyguladığı rutini sürdürmesi bekleniyor. Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Saray’da düzenlenen resepsiyonda tebrikleri kabul edecek.

Geçen yıl Filistin-İsrail savaşı bahane edilerek, iktidar eliyle Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarına gölge düşürülmüş, başta AKP’li belediyeler eliyle pek çok kutlama ve konser iptal edilmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!