Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Vergi Üstüne Vergi, Vatandaşı Fena Gerdi

featured

Artık daha önce fiyat ayarlaması diye “Yaşlı eşeğini boyatıp babasına genç diye satan Kayserili gibi” vergileri yeni ambalajlarıyla sunuyorlar. Halk isme değil cebinden çıkacak paraya bakıyor… Burada yetkililere bir yararım olsun diye “şimdilik” unutulduğunu sandığım veya bilinmedik bazı vergi pardon fiyat ayarlamaları sunuyorum. Nasreddin Hoca hesabı ya, tutarsa…

İsrail bize saldıracak derken, ticari faaliyetlerini Filistin üzerinden sürdürülürken, İsrail’in güvenliği için topraklarımızda kurulu olan Kürecik Üssünü kapatmayı unutan(!) büyüklerimiz halktan Savaş Sanayimizi Güçlendirmek için katkı payı gibi “Katıksız Vergiler” alacak. Daha üç gün önce artık yeni vergiler yok derken… Yıllar önce çizdiğim bir karikatür gözümün önüne geldi. Bir maliye memuru amirine, yanındaki uzaylıyı gösterek şöyle diyordu:

– Sayın amirim dünyada alınmadık vergi bırakmadık, bir de uzaylıya soralım oralarda başka nasıl vergiler varmış.

Evet karikatür gerçek oldu. Artık daha önce fiyat ayarlaması diye “Yaşlı eşeğini boyatıp babasına genç diye satan Kayserili gibi” vergileri yeni ambalajlarıyla sunuyorlar. Halk isme değil cebinden çıkacak paraya bakıyor… Burada yetkililere bir yararım olsun diye “şimdilik” unutulduğunu sandığım veya bilinmedik bazı vergi pardon fiyat ayarlamaları sunuyorum. Nasreddin Hoca hesabı ya, tutarsa…

Birkaç örnek verelim:

  • Kıl Vergisi: Keller ve köselere özel tarife olmak üzere alınacak vergi. Burada kıl başına düşen vergide mükellefin beyanı şimdilik yeterli sayılacak.
  • Tüy Vergisi: Evlerde beslenilen kedi, köpek, kuşlardan ağırlıkları oranında alınacak.
  • Sağa Sola Baktın Vergisi: Yolda giderken dümdüz gitmeyenlerden alınacak vergi. Yan Baktın vergilerinde tarifenin beş katı uygulanacak.
  • Ölü Vergisi: Vergi kaybına neden olan vatandaşlardan son bir seferlik alınacak vergi.
  • Ölü Vergisi:: Güzel bayanlardan alınacak vergi. Burada çirkin bayan olmadığı için tüm bayanlardan alınırken, erkekler için de aynı hükümler geçerlidir.
  • Yellenme Vergisi: Atmosfere zararlı sera gazı salınımına katkıda bulunduğu için her yurttaşın vermekle yükümlü olduğu verginin öksürük vergisiyle ilgisi yoktur…Her yurttaşa takılması zorunlu gaz ölçüm cihazı Cengiz Holding tarafından beş taksitle takılacaktır.
  • Ali Vergisi: İsmi Ali olan her kişiden yaşına, başına, kaşına bakılmaksızın senede dört kere alınacaktır.(Adı Ali olmayanlar sevinmesin, hükümetimiz adaletli bir yolum pardon alım için tüm isimlerden alacaktır.)
  • Açlık Vergisi: Guruldayan midelerden, solmuş benizlerden, kılık kıyafetten “özen gösterilmediği için” kaymayı pardon kaynağı bol vergilerdendir. Sürünme vergileri vatandaşlara ayrıca bildirilecektir, kim ne kadar sürünüyor diye.

 

NOT: Ben bu listeyi siyasilerin yalanları gibi uzattıkça uzatabilirim. Fakat bunları okuyan bir yetkili bunları yasallaştırabilir diye kısa kesiyorum. Ne demiş büyüklerimiz; Denize düşen yılana zora düşen yalana sarılır.

Dünyada benzeri olmayan Kur Korumalı Döviz Hesabı yerine Kul Korumalı Hesabı açsaydınız, üç paralık işi otuz paraya ihtiyacım yaptırmasaydınız. itibarlarınızdan bir gram tasarruf  etseydiniz, halkın alın teri vergilerini bol keseden çetelere vermeseydiniz şimdi uçan kuştan bile medet ummazdınız…

 

Parola:

  • Oğlum Mehmet
  • Sabret
  • Şükret
  • Vergi vermeye devam et!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!