Dayısının şehit polis Şeyda Yılmaz’la ilgili anısı yürekleri dağladı

featured

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın Sivas’ta yaşayan dayısı Mustafa Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğenini kaybetmenin acısını yüreğinde hissettiğini ifade etti.

ŞEHİT OLMAYI HAYAL EDİYORMUŞ

Yeğeninin, küçük yaşlardan itibaren polis olmayı ve şehit düşmeyi hayal ettiğini söyleyen Yaman, “O bizim her şeyimizdi, vatanına bağlı, milletini seven bir evlattı. Annesine ve bana sürekli polis olmayı çok istediğini anlatırdı. Annesi ‘Oğlum yok ki şehit olsun’ derdi, Şeyma ise ‘Ben varım anne, ben şehit olacağım ve sen de şehit annesi olacaksın’ diye cevap verirdi,” dedi.

Şeyda Yılmaz’ın işini büyük bir tutkuyla yaptığını belirten Yaman, en son bir hafta önce konuştuklarını söyledi. Şehidin Sivas’ta bir kedisi olduğunu ve onu almak için geleceğini söyleyen Yaman, “Bana ‘Kedime iyi bak, onu almak için geleceğim’ dedi. Dün sabah izin alıp onu almak için gelecekti,” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan, hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen Yunus Emre G. (19) karakoldan kaçmıştı. Karakolda görevli polis memurları K.H.S. ile Şeyda Yılmaz, kaçan şüpheliyi yakalamak için peşine düşmüştü. 

Şüpheli Yunus Emre G, kısa süreli kovalamaca sonucu yakalanırken bu sırada arbede çıkmıştı. 

Şüphelinin polisin silahını alarak çevreye ateş etmesi sonucu Şeyda Yılmaz şehit olmuş, polis memuru K.H.S. ile şüphelinin olay yerinde bulunan annesi P.G. (43) yaralanmıştı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!