Fatih Altaylı’dan Mansur Yavaş ve İYİ Parti iddiaları hakkında açıklama: IQ’su düşük değildir; öfkeyle kalkıp böyle bir şey yapmaz

featured

Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya kanalında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Altaylı, siyaset kulislerinde dolaşan söylentilere değinerek, Mansur Yavaş’ın İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile iki kez bir araya geldiğinin konuşulduğunu belirtti.

Kulis: İyi Parti CHP’ye “Mansur Yavaş” şartlı yeşil ışık yakabilir

Altaylı, “Mansur Yavaş’ın Müsavat Dervişoğlu’yla iki kere buluştuğu, yemek yediği söyleniyor. Doğrudur, buluşmuş ve yemiş de olabilirler. Yazılan senaryo şu şekilde: Mansur Yavaş aday olacak, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve Zafer Partisi bir araya gelerek destekleyecekler. Bu da Mansur Yavaş’a en az yüzde 20’ler civarında bir oy potansiyeli taşıyacak diye bir düşünce var,” ifadelerini kullandı.

Bu senaryonun makul olup olmadığı konusunda görüşlerini paylaşan Altaylı, “Vallahi kötü bir senaryo değil. Yapımcı olsanız ve bu senaryo gelse, ‘Ben bunu filme çekmem’ demezsiniz. Bir miktar bilim kurgu gibi durmakla beraber, çekilmeyecek bir senaryo değil,” dedi.

Ancak Altaylı, Mansur Yavaş’ın böyle bir adım atacağına inanmadığını vurgulayarak, “Bugün Mansur Yavaş böyle bir şey yapar mı? Ben Mansur Yavaş’ın bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılıp İYİ Parti’ye geçme ihtimalini sıfıra yakın görüyorum. Böyle bir şey yapacağını hissetmiyorum. Mansur Yavaş’ın IQ’su zaten düşük değildir; öfkeyle kalkıp böyle bir şey yapmaz,” şeklinde konuştu.

Son günlerde Mansur Yavaş ile ilgili çeşitli polemiklerin yaşandığına dikkat çeken Fatih Altaylı, bu tür iddiaların siyaset kulislerinde konuşulduğunu ancak gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!