Zafer Partili artu Soral: Zenginler faiz kazancından muaf tutuluyor, vatandaş bebek bezine bile KDV ödüyor; böyle adalet olur mu?

featured

Zafer Partisi Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu Başkanı ve ekonomist Bartu Soral, vergide adalet tartışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Zenginler faiz kazancından muaf tutuluyor, vatandaş bebek bezine bile KDV ödüyor. Böyle adalet olur mu?” dedi. 

Zafer Partisi Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu Başkanı ve ekonomist Bartu Soral, Sözcü yazarı Aytunç Erkin ile Türkiye’nin ekonomi politikalarına dair konuştu. 

Servet sahibi kesimin talebinin vergi toplanmadığı için frenlenmediğini dile getiren Soral, şunları söyledi:

“Bakın, kurumlar ve gelirler vergisine uygulanan istisna ve muafiyetler yüzünden 2023 yılında 1 trilyon 100 milyar TL vergi kaybımız oldu. 2022-2023 arası Kur Korumalı Mevduat sahiplerine 1 trilyon 235 milyar TL faiz ödedik. Ama bu faiz kazancından hiç vergi almadılar; “siz vergiden muafsınız” dediler. Zenginden vergi almıyorlar, sonra dönüp emeklilere, memurlara, işçilere “zam yapamayız, kaynak yok” diyorlar. Buna karşılık vatandaş benzine, mazota yüzde 44 ÖTV, yüzde 20 KDV; mutfak tupüne yüzde 15 ÖTV, yüzde 10 KDV ödüyor. Zenginler faiz kazancından muaf tutuluyor, vatandaş bebek bezine bile KDV ödüyor. Böyle adalet olur mu? Mutfak tüpü, çiftçinin, sanayicinin, vatandaşın kullandığı mazot lüks tüketim midir ki bu kadar ÖTV alınıyor? 2002 yılından bugüne kadar 13 kere vergi affı çıkarttılar. Yani vergi kaçıranlan affettiler. Kaçakçıyı, rüşvetçiyi affediyorlar sonra dönüp üç kuruşuyla geçinmeye çalışan, pazarcının, tuhafiyecinin, küçük esnafın, zanaatkarın, KOBİ’nin peşine düşüyorlar. Maalesef Türk milleti önümüzdeki günlerde daha büyük sıkıntılar, bunalımlar, krizlerle karşı karşıya kalacak.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!