“Babam Bir Kahramandır” Projesi Nasıl Doğdu?

featured

Azerbaycan Yazarlar Birliği üyesi, şair,, “Ateş Ülkesi Grubu” başkanı Celal Gurbanov, vatansever şarkıların yazarı olarak biliniyor. Celal Gurbanov Vatan Savaşı sırasında da aktifti.

Celal Gurbanov “Babam Bir Kahramandır” projesinin nasıl doğduğunu kendi ifadeleriyle şöyle anlatıyor:

“Vatan Savaşı başladığında Devlet Gümrük Komitesinde çalışıyordum. Binlerce vatandaşımız gibi ben de cepheye gönüllü hizmet başvurusunda bulundum. Ancak gümrük memuru olduğum için ancak heyetin sevkiyle cepheye gidebileceğim söylendi. Ancak sıradan vatandaş olarak hizmet etmek için tekrar Milli Savunma Bakanlığı’na başvurduktan sonra 45 günlük izin süremi kullanıp ailemin haberi olmadan cepheye gittim. Vatan Savaşı’nın son gününe kadar cephenin sıcak noktalarında aktif rol aldım.

Zafer Bayramımızı cephede gönüllülerimiz ve askerlerimizle kutladık. 2021 yılında savaşlardaki gönüllü hizmetim nedeniyle Savunma Bakanı tarafından ödüllendirildim.

Savaştan sonra sık sık Şehitler Sokağı’na giderek, kahraman şehitlerimizin emanetleri olan çocuklarıyla tanışıp acılarını gördüm. Zamanla onlarla tanışıklığımız dostluğa dönüştü. Sadece başkentte değil, bölgelerde de şehitleri arayıp bulmaya, onlara dost olmaya başladık. Bunu küçük bir gönüllü ekiple yapıyorduk ve bu çocukların hepsinin birbirini tanıması, şehitlerimizin emaneti olan babalarını en iyi şekilde temsil etmeleri ve tanıtmaları gerektiğini düşündük. Böylece ‘Babam bir kahramandır’ projesi doğdu.

Projenin ilk gününden bu yana her zaman şehit emanetlerinin yanında olan Haydar Aliyev Vakfı İcra Direktörü Anar Alakbarov’a ekibimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Haydar Aliyev Vakfı’nın özel desteğiyle ilk kez Şuşa’ya 150’den fazla şehit ailesinin iki günlük ziyaretini gerçekleştirdik. 26 Haziran Silahlı Muhafızlar Günü’nde 400’den fazla şehit ailesinin katılımıyla Haydar Aliyev Merkezi önünde “Oğlum bir kahraman!” proje kapsamında konser programı düzenlendi.

Bu proje çerçevesinde şehitlerimizin fedakar anneleriyle de tanıştık, onlarla birlikte acı çektik. Böylece “Oğlum Bir Kahraman” projesi doğmuş oldu.

Bu projeler birlik ve beraberlik projeleridir. Bugüne kadar 2.700’den fazla şehidimizin birikimi bu projelere katıldı. Her zaman söylüyorum, ben bu projenin gönüllüsüyüm ve var olduğum sürece bu projelerdeki faaliyetimi sürdüreceğim.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!