İddia: Ekrem İmamoğlu’nun cezası çok yakında açıklanacak

featured

Gazeteci Altan Sancar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na hapis ve siyasi yasak verilen istinaf sürecindeki dava ile ilgili, “İstinaftan çok yakın bir zaman içerisinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezası çıkacak ve Yargıtay’a gönderilecek” iddiasında bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği iddiasıyla İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’nde incelenen dosyasına ilişkin olarak, yeni bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Altan Sancar, Sözcü TV’de katıldığı yayında, “Hazırlıklar var. İstinaftan çok yakın bir zaman içerisinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezası çıkacak ve Yargıtay’a gönderilecek” ifadelerini kullandı.

Sancar, “Bunun sesleri artık Ankara’da her taraftan duyuluyor, yargıdan da duyuluyor, siyasetten de duyuluyor. Ekrem İmamoğlu’ndan sonra İBB Başkanı kim olacak?” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Ekrem İmamoğlu, ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 2019 yılının kasım ayında Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne davetli olarak katılmış ve bir konuşma yapmıştı.

O dönem Türkiye İçişleri Bakanı olarak görev yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İmamoğlu için “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti.

İmamoğlu ise Soylu’ya “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın.” cevabını vermişti.

Bunun üzerine Türkiye’deki seçimleri organize eden Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) üyeleri hakarete uğradıklarını ve mağdur olduklarını belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret” suçundan İmamoğlu’nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Dava, son iki yıldır Türkiye’de “Temyiz Mahkemesi” olarak da kabul edilen Yargıtay’ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

——————————————————————————————————————————

 

 


Annesi ve babası Can Atalay’ın “suçlarını” anlatıyor

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!