3 ay sonra emekli olan daha az maaş alacak!

featured

Emeklilik dilekçesinin verildiği tarihteki güncelleme katsayısı, emeklilik sonrası alınacak maaşın miktarını doğrudan etkiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik maaşlarını hesaplarken kişinin çalışma hayatı boyunca kuruma bildirilen prime esas kazançlarına, prim ödeme gün sayısına ve aylık bağlama oranına göre işlem yapıyor.

Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde, emeklilik dilekçesinin verildiği tarih, ilk maaşın tutarı açısından büyük önem taşıyor.

Uzmanlar, 2023 yılında verilen emeklilik dilekçesinin 2024’e kıyasla daha avantajlı olduğunu, ancak bu farkın büyük olmadığını belirtmişti. 2024 yılı için ise emekli maaşı bağlama oranlarının Türkiye tarihindeki en yüksek oranlara ulaştığına dikkat çekildi.

2025’TE MAAŞLAR DÜŞECEK

Özçelik-İş Sendikası, 2024 yılı sonuna kadar emekli olma hakkı kazanan üyelerine, başvurularını en geç 31 Aralık 2024’e kadar yapmaları gerektiğini hatırlattı.

Sendika, enflasyonun etkisiyle 2025 yılında emekli maaşı bağlama oranlarında düşüş yaşanabileceğini belirterek, 2025 yılına sarkan başvuruların %30-35 oranında daha düşük maaşla sonuçlanabileceği konusunda uyardı. Üyelerin bu gelişmeler hakkında bilgilendirileceği de açıklamada yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!