Dernek Başkanı Murat Özçelik, 4 günde Bakü’de 4 kritik kuruma çıkarma yaptı
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları Derneği Başkanı Murat Özçelik, Bakü’de ABADA’dan Havacılık Akademisi’ne kadar 4 kritik kurumda eğitim ve teknik temaslar gerçekleştirdi. Görüşmeler, iki kardeş ülke arasında tehlikeli madde taşımacılığında ortak standartlar için önemli adım olarak değerlendirildi.
BAKÜ – ADR, RID, IMDG Code ve IATA DGR kapsamında faaliyet gösteren Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (DGSA) ve ADR Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları Derneği Başkanı Murat Özçelik, kardeş ülke Azerbaycan’da 14-17 Nisan 2026 tarihleri arasında yoğun bir eğitim ve temas programı gerçekleştirdi.
Programın ilk gününde, 14 Nisan’da, Azerbaycan’ın eğitim otoritesi ABADA ile bir araya gelen Özçelik, ülkede DGSA yetiştirilmesine yönelik iş birliği imkânlarını görüştü. Görüşmede, tehlikeli madde taşımacılığında uluslararası standartların uygulanması ve uzman personel ihtiyacının karşılanması konuları ele alındı.
Dernek Başkanı Murat Özçelik, Bakü Devlet Gümrük Akademisi’nde akademisyen ve sektör temsilcilerine ADR, IMDG Code, RID ve IATA DGR kapsamında tehlikeli madde taşımacılığını anlattı.
15 Nisan’da Bakü Devlet Gümrük Akademisi’nde düzenlenen kapsamlı eğitim sunumunda, karayolu (ADR), demiryolu (RID), denizyolu (IMDG Code) ve havayolu (IATA DGR) taşımacılığına ilişkin kurallar akademisyenler ve sektör temsilcilerine aktarıldı. 16 Nisan’da ise Bakü Devlet Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde sektöre yönelik özel bir sunum yapıldı.
Temasların son gününde, 17 Nisan’da, Bakü Havacılık Akademisi ile havayolu taşımacılığında tehlikeli maddeler üzerine teknik istişarelerde bulunuldu. Özellikle havacılık sektöründe güvenlik prosedürleri ve denetim mekanizmaları masaya yatırıldı.
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları Derneği Başkanı Murat Özçelik, 17 Nisan’da Bakü Havacılık Akademisi’nde havayolu taşımacılığında tehlikeli maddeler üzerine yapılan teknik temaslar kapsamında akademi yetkilisiyle bir araya geldi
Yetkililerden alınan bilgiye göre, Dernek Başkanı Murat Özçelik’in gerçekleştirdiği tüm eğitim ve görüşmeler ilgili kurumlar tarafından büyük ilgi ve memnuniyetle karşılandı. Programın, Türkiye ile Azerbaycan arasında tehlikeli madde taşımacılığı alanında bilgi, tecrübe paylaşımı ve ortak standartların geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

