Kafkasların en dikkat çekici bölgelerinden olan ve doğal güzellikleri ile her geçen gün daha fazla ziyaretçi çeken Abhazya “ruhların kenti” anlamına gelir. Karadeniz kıyısında yer alan bu ülke turizm açısından oldukça popülerdir. Tarihi çok eskilere dayanan bu ülkeye gitmek için pek çok sebep sıralanabilir.Abhazya vizesi almak istiyor ancak vize almanın zorluklarından çekiniyorsanız Marina Vize Başvuru Merkezimize başvurarak destek alabilirsiniz.
Abhazya Nerededir, Nasıl Gidilir?
Abhazya Asya kıtasında yer alır. Başkenti Sohum’dur. 1994 yılında Gürcistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiştir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, Abhazya’yı tanımamıştır.Bir tarafı Karadeniz ile çevrili Abhazya’nın güneybatısında Kafkas dağları yer alır. Adını yine bu bölge halkı olan Abhazlar’dan alır. Resmi dili Rusça ve Abhazca’dır. Gündelik hayatta Abhazca kullanılır. Türkiye’den Abhazya’ya ulaşım ise Rusya Federasyonu üzerinden hava ve deniz yolu ile yapılmaktadır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti , Abhazya Cumhuriyet’ini tanımadığından Abhazya havaalanlarına doğrudan uçuş yoktur. Bu nedenle İstanbul’dan Rusya Federasyonu’nun Soçi Havaalanı’na ulaşılmakta daha sonra karayolu ile sınır geçilerek Soçi’ye ulaşılmaktadır. Abhazya başkenti Sohum’ a direkt gitmek mümkün olmadığından çift giriş çıkışlı Rusya vizesi almanız gerekir. Deniz yolunu tercih edecekler için Trabzon Limanı’ndan Soçi’yegiden gemiler bulunmaktadır. Bu yolculuk yaklaşık 12 saat sürmektedir. Daha sonra karayolu ile sınır geçilerek ülkeye giriş yapabilirsiniz. Kolay Abhazya vizesi almak için 0541 963 17 14 numaralı whatsapp hattımızdan bizlere ulaşarak uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ve bilgi alabilirsiniz.
Abhazya Turistik Yerleri Nerelerdir, Neler Yapılır?
Abhazya yüzölçümü itibariyle küçük olsa bile buna oranla turistik yerleri ve tarihi değerleri çok olan bir ülkedir. En gezip görülesi yerlerinden biri Novi Afon Manastırı’dır. İnşası 1877-1878 yıllarında Osmanlı Rus Savaşı nedeniyle yarım kalmış ve 1879’da tamamlanmıştır. Gelir getirmesi amacıyla manastıra zeytinlik ve şaraphane kuruldu. Dünyanın en görkemli yapıları arasında yer alan bu manastır, her yıl yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Pitsunda Kilisesi Abhazya’nın uluslararası üne sahip diğer bir dini yapısıdır. Dünyanın en yüksek kiliselerinden biri olan ve mükemmel akustik barındıran bu yapıda klasik müzik konserleri düzenlenmektedir. 19. Yüzyıl başlarında Sohum’daki Rus Garnizonu’ndaki doktorlarından biri evinin yanında bir bahçe kurdu. Bu bahçede özellikle askerlerin sıtma tedavisinde kullanılmak üzere bitkiler yetiştirdi. İşte böylelikle Sohum Botanik Parkı’nın temelleri atıldı. Giderek gelişti ve dünyanın dört bir yanından gelen bitkiler ile 5000 çeşitliliğe ulaştı. Fakat savaş ve ihlal yüzünden bazı çeşitleri tahrip oldu. Şu anda bu tahrip bitkiler onarılmaya yerine koyulmaya çalışılıyor. Dünyanın sayılı botanik bahçeleri arasında yer alan bu bahçeyi mutlaka görmek gerekir. Anakopya Kalesi derin bir tarihe sahiptir. Apsara Dağı’nın zirvesinde yer alır. Bu kaleye çıkarak panoramik bir manzara seyretmeniz mümkün. Kafkas dağlarının çevrelediği Ritsa Gölü ve Milli Parkı Abhazya’nın en turistik yerlerinden biridir. Gölden çıkarılan alabalıklar, turistler tarafından tüketilir. Afon Mağarası dünyanın en geniş ve derin mağaralarından biridir. İçindeki ısı yaz kış sabit 11 derecedir. Mağara içerisinde yer altı treni ile gezmek oldukça keyif vericidir. Gagra Sahil Parkı dünyanın dört bir yanından getirilen egzotik bitkilerle donatılmıştır. Büyük bir alana sahip olması nedeniyle en büyük mesire alanları içinde yer alır. İçerisinde sergiler düzenlenmekte ve bando konserleri verilmektedir. Bakirenin Gözyaşları Şelalesi ulaşımı biraz zor olsa da, buraya giden ziyaretçilerin dilekler dilediği ve şelale yanındaki ağaçlara kurdele bez bağladığı bir alan olması ile oldukça dikkat çekicidir. Ülkede sığır besiciliği ve tarım yaygın olduğu için mutfaklarında da bunların etkisi görülür. En tipik yemeği mısırdır. Achapa salatası ve adjika sosu oldukça ünlüdür. Şarap üretimi de oldukça gelişmiş olduğundan her çiftçi kendi şarabını üretebilmektedir.
Abhazya’daUlaşım Nasıldır?
Abhazya’da toplu taşıma bakımından gelişmiştir. Toplu taşıma veya taksi kullanarak gideceğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz. Etrafı kolayca gezmek için araç kiralamanız da mümkündür. Ülkeye Türkiye’den ulaşım ise hava ve deniz yolu ile yapılmaktadır. Havayolunu tercih edenler İstanbul Havalimanı’ndan, deniz yolunu tercih edenler ise Trabzon Limanı’ndan ulaşım sağlayabilirler.
Abhazya Çalışma Koşulları Nelerdir?
Abhazya turizm alanında oldukça gelişmiştir. Bu yüzden turizm alanına yatırımlar yapılmaktadır ve istihdam alanı geniştir. Uluslararası ticari ilişkileri gün geçtikçe artmaktadır. Ülkeden kömür, kereste, balık gibi ürünler ihracat edilmektedir. İnşaat sektöründe artan gelişmeler yatırımların olmasına ve iş olanakları sağlanmasına neden olmaktadır.
Abhazya Vizesine Kimler Başvurabilir, Ne Tip Vize Çeşitleri Var?
Abhazya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Türkiye’nin Abhazya’yı tanımamasından dolayı direkt ulaşım yoktur. Rusya Federasyonu üzerinden aktarmalı şekilde ulaşım sağlandığı için giriş çıkış yapabilmek adına çift vize alınması gerekmektedir. Bordo, yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri Abhazya vizesine tabidir.
- Turistik vize
- Ticari vize
- Ziyaret vizesi
alabilmek mümkündür. Ticari ve ziyaret amaçlı seyahat edecek olanların davet mektubu alması zorunludur. Vize işlemleri dikkat gerektiren bir işlemdir. Eksik ve hatalı belgeler vize talebinin reddedilmesine sebep olur.Abhazya vizesi almak istiyor ancak bu işlemler ile kendiniz uğraşmak istemiyorsanız Marina Vize Başvuru Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Alanında tecrübeli uzman vize danışmanlarımız vize işlemleriniz için sizlere yardımcı olacaktır.
Abhazya Vize İşlemleri Nedir, Abhazya Vizesi Nasıl Alınır?
Türkiye’den Abhazya’ya gidecek olan yolcuların pasaportları 6 ay daha geçerliliğe sahip olmalıdır. Pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir. Abhazyavizesi başvuruları İstanbul Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilir. Gerekli evraklar arasında bilet ve konaklama bilgilerinin eklenmesi de zorunludur. 18 yaşından küçük olan vatandaşlar anne ve babalarının aldığı vize ile seyahat edebilirler. Kimlik ve pasaport fotokopisi, başvuru formu, banka dekontu tamamlanması gereken evraklar arasındadır. Ticari ve ziyaret vizesi almak isteyenlerin davet mektubu olması koşulu vardır. Aksi takdirde vize başvurusu reddedilebilir.
Tüm belgeler tamamlanıp başvuru yapıldıktan sonra konsolosluk tarafından işleme alınması 5 iş günü sürmektedir. Evrakların güncel olmaması, başvuru formunun eksik veya hatalı doldurulması gibi nedenler ile başvurunuz reddedilebilir. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için profesyonel destek alabilirsiniz. Uzman vize danışmanlarımız sizin adınıza tüm belgeleri doğru şekilde hazırlayıp dosya haline getirerek konsolosluğa gönderir. Sizlerde bu süreci daha rahat şekilde geçirebilirsiniz. Marina Vize Başvuru Merkezimiz konsolosluk tarafından yetkilendirilmiştir. Profesyonel yardım almakiçin 0541 963 17 14 numaralı whatsapp hattımızdan bizlere ulaşarak bilgi ve destek alabilirsiniz.
Görüldüğü üzere zorlu ve yıpratıcı bir süreç olabilecek vize başvurusu firmamız tarafından en hızlı ve kolay bir hale getirilmektedir. Acil önem taşıyan ve kısa sürelerde vize alınması gereken durumlarda dahi son derece hızlı bir şekilde hareket ederek gerekli şartların taşınması halinde olumlu sonuç almanızı sağlayan firmamız, bu sayede vize işlemleri ile tek başına uğraşarak zorlanmanızın ve olumsuz sonuçlar almanızın önüne geçebilmektedir. Süreç boyunca ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olması ile de öne çıkan firmamız, tüm bürokratik işlemleri sizin yorulmanıza gerek kalmadan tamamlaması ile birlikte büyük bir kolaylık sunmaktadır.
Marina Vize Başvuru Merkezi (Yetkili Acenta)
Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul
Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14
Fax: (+90) 212 530 04 31
Mail: [email protected]
Web: https://www.marinavize.com