Taksiciler Odası Başkanı Aksu’dan güldüren taksi çıkışı

featured

İstanbul’da kronikleşen taksi sorununda çözüme doğru bir adım atıldı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, İstanbul’da yaşayanların şikayetlerinin başında gelen taksi sorununun çözülmesi için uygulama tabanlı taksi sisteminin onaylayacaklarını duyurdu.

İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise TGRT Haber’de bu konudaki görüşlerini paylaştı. Aksu, taksi sayısının artırılmasının tek başına çözüm olmadığını vurgulayarak, esas sorunun İstanbul trafiği olduğunu belirtti.

Aksu, “Taksi sayısını ne kadar artırırsanız artırın, bu çözüm değil,” diyerek İstanbul trafiğinin sabah ve akşam saatlerinde %94 oranında yoğunlaştığını söyledi. Bu durumun, taksilerin kısa mesafeli yolculukları bile ciddi şekilde uzattığını belirtti. Örneğin, normalde 15 dakika sürecek bir yolculuğun, trafik nedeniyle 1,5 saate kadar uzayabildiğini ifade etti.

Taksiciler ve Esnaf Odası olarak, belediye ve bakanlığın önerdiği çözüm önerilerini denemeye açık olduklarını belirten Aksu, yine de trafik sorunu çözülmeden taksi sorununa kalıcı bir çözüm getirilemeyeceğini savundu.

Ayrıca Aksu, taksi değişim saatleri konusunda yaşanan sıkıntılara da değindi. Vatandaşların bu konudaki şikayetlerini belediye veya esnaf odasına iletmeleri halinde sorunların çözülebileceğini söyledi. Bunun yanı sıra, yetki verilmesi durumunda taksi sorununu 3 ay içinde çözebileceklerini iddia etti.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, İstanbul’da yaşayanların şikayetlerinin başında gelen taksi sorununun çözülmesi için uygulama tabanlı taksi sisteminin onaylayacaklarını duyurdu.

BAKAN SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bakan Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız. 2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!