Hepsini gölgesinde bırakacak: İslam Memiş açıkladı: Borsa mı, dolar mı, euro mu, altın mı, gümüş mü?

featured

Yatırımcılar geçen hafta TCMB’nin açıklamalarını ve ABD ekonomisindeki gelişmeleri yakından izledi. Altın yeni zirvelere ulaşırken, dolar/TL 34 lirayı aştı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüşle ilgili önemli öngörülerde bulunarak, “Bu hafta euro ile altın veya gümüş almak için uygun bir dönem olabilir” şeklinde konuştu.

BORSA İÇİN KADEMELİ GİRİŞ UYGUN

İslam Memiş TV100’deki köşe yazısında tüm piyasaları değerlendirerek takip edeceği bant aralıklarını açıkladı. Memiş, borsa için

“Cuma gününü yüzde -2,55’lik düşüşle 9 bin 668 puan tamamlamıştı. Beklediğim 9 bin 400 puan seviyelerine az kaldı” ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

Buralardan kademeli giriş yapılmasının uygun olduğunu düşünüyorum. Bu hafta 9 bin 400-9 bin 800 aralığını takip edeceğim.

İslam Memiş döviz kurlarını şöyle değerlendirdi: baskılanmaya devam ediyor. Ancak yıl sonu hedefim yukarı yönlü olduğundan bugünkü fiyatlara odaklanmıyorum. Baskılanma bittiğinde gerçek değerini bulur.

Beklediğim 1,12 seviyesini Cuma günü test etti. Yani, 2024 hedefimde olan 1,12 seviyesi gerçekleşmiş oldu. 1,1192 seviyesinden kapanış yapmıştı. Artık kar satışlarının zamanı geldi. Bu hafta 1,1150-1,1250 bant aralığını takip edeceğim. Euro’dan dolara, sonra da dolar ile ons altını beklemekte fayda var.

ALTIN KAR SATIŞLARINA AMAN DİKKAT

Yatırımcının en çok merak ettiği yatırım aracı ise altın. Altın yurt için ve küresel piyasalarda tarihi rekor seviyeleri test etti. Memiş altın fiyatları için “2 bin 512 dolar seviyesinden haftayı tamamladı.

Ancak kar satışlarına karşı dikkat edin! 2 bin 518 doları test etmişti. 50 dolarlık kar satışı bekliyorum. Yani, 2 bin 468 dolar seviyesine kadar gerilemesini” diyerek şunları anlattı:

Gram altın yatırımcısı yine ons altını takip etmeli. Ons nereye, gram altın oraya. Serbest piyasalarda 2 bin 807 liradan haftayı tamamlamıştı. Düşüşler alım fırsatı olmayı sürdürür.

ALTIN MI, GÜMÜŞ Mİ?

29,83 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Rasyo nedenli gümüşün daha iyi performan göstereceğini söyleyebilirim.

Elimdeki Euro ile altın mı alırdım, gümüş mü?

Cevabım GÜMÜŞ

Elimde dolarım var altın mı alırdım, gümüş mü?

Cevabım GÜMÜŞ.

29,50-31,00 dolar aralığını takip edeceğim. Görünüm pozitif. Gram gümüş yatırımcısı, ons gümüşü takip etmeli. Ons gümüş de yükseliş beklediğimden gram gümüş de de yükseliş bekliyorum.

İslam Memiş gümüş için yaptığı değerlendirmelerde ise “54-64 bin dolar aralığını takip etmeye devam ediyorum. Bu hafta düşüş bekliyorum. Düşüşlerde 60 bin 800 dolar seviyesini takip edeceğim. Alım için bekledim” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!