CHP’nin Can Atalay çağrısına İYİ Parti’den ret: Hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyor

featured

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin ‘yok hükmünde’ olduğunu kaydetmesi sonrası TBMM, Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısıyla toplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşması sonrası Meclis’te kavga çıktı.

Olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayı değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Numan Kurtulmuş’un, Can Atalay’ın milletvekili olduğunu yeniden teyit edecek bir oturumu yönetmek üzere toplantıya çağırıyoruz” dedi. Özel’in çağrısı sonrası CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Genel Kurulu’nu 10 Eylül’de ikinci kez olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurdu.

‘NORMAL YASAMA DÖNEMİNİ BEKLEMELİYİZ!

Söz konusu gelişmelerin ardından Ekol TV’ye açıklamada bulunan İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, bu çağrıya katılmayacaklarını ifade etti.

Zorlu, geçmişte yaşanan olağanüstü toplantılarda hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığını hatırlatarak, “Parlamento, bu tür durumlarla anılmamalı. Bu durum beni hem üzüyor hem de mahcup ediyor. Can Atalay için normal yasama dönemini beklemeliyiz; zaten gerekli oylama da yapıldı” diye konuştu.

‘KAVGACI BİR ORTAMDA BULUNMAK İSTEMİYORUM’

Ayrıca, partinin alacağı karara saygı duyacağını belirten Zorlu, “Parlamenter demokrasiye dönüş çağrıları yapılırken, böyle bir ortam yaratılması milletimizin kafasını karıştırıyor. Milletimiz haklı olarak, ‘Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz?’ diye soruyor. Ben, bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir ortamda bulunmak istemiyorum” dedi.

(ALINTI)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!