İki seçmenden biri yurt dışında yaşamak istiyor

featured

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin Temmuz ayı “Türkiye’nin Nabzı” araştırmasının sonuçları, Türkiye’deki seçmenlerin yarısının başka bir ülkede yaşamak istediğini ortaya koydu. MetroPOLL Araştırma Başkanı Özer Sencar, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda bu verileri kamuoyuyla paylaştı.

Ankette katılımcılara “İmkanınız olsa başka bir ülkede yaşamak ister misiniz?” sorusu yöneltildi. Bu soruya katılımcıların %44,8’i “Evet”, %54,5’i ise “Hayır” yanıtını verdi. Verilere göre, başka bir ülkede yaşamak isteyenlerin çoğunluğunu CHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi seçmenleri oluşturuyor. Ancak, Cumhur İttifakı partilerine oy verenler arasında da yurt dışında yaşamayı tercih eden önemli bir kesim bulunuyor. Özellikle, AKP seçmenlerinin her 3 kişisinden biri ve MHP seçmenlerinin her 4 kişisinden biri başka bir ülkede yaşamak istediklerini belirtiyor.

Bu sonuçlar, Türkiye’deki mevcut sosyo-politik ve ekonomik koşulların seçmenler üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu gösterirken, yurt dışına göç etme isteğinin sadece muhalefet seçmenleriyle sınırlı olmadığını da ortaya koyuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!