Celal Duruoğlu
Celal Duruoğlu

Futbol Ciddiyet İster

featured

Sözün özü “Son iki sezonun şampiyonu” bu kadro yetersizdir. Bunu görmek için Beşiktaş’tan fark yemek hayırlı olmuştur. Bu hayırlı sonuç sonrası, Okan Buruk’a birileri “Zaha düşmanlığını bırakmasını”, Ziyech’i serbest oynatmasını, Kerem Aktürkoğlu gibi ikinci sınıf futbolcudan vazgeçmesini söylesin. Bu arada Kerem Aktürkoğlu için “15 Milyon Euro” istiyorlarmış. Fıkra gibi, Kerem Aktürkoğlu için 7 Milyon Euro verirlerse hemen satsınlar.

Değerli okuyucularımız merhaba.

Heyecanlı bekleyişten sonra, ligimiz Cuma günü başlıyor.

Aslında futbol heyecanı “Beşiktaş-Galatasaray” Süper Kupa maçıyla başladı. Sanırım 5-0 gibi bir sonuç, ezeli rekabet mücadelesinde beklenmiyordu. Peki bu sonuç nasıl ortaya çıktı diye sorarsanız yanıtı “Futbol ciddiyet ve ayağın yere basması gerek” olur.

Galatasaray Yönetimi “Üst üste ikinci kez yaşanılan” şampiyonluktan sonra, görmemişler gibi “Kırk gün kırk gece” eğlendi. Kibirlenmek dünyanın en tehlikeli davranışıdır. Başkan sayın Dursun Özbek, görmemişliğin üstüne de “Bu kadro iki yıl üst üste şampiyon oldu” demeçleriyle taraftarı ve Galatasaray spor yazarlarını resmen uyuttu. Zaten Türkiye’de “Spor Yazarlarının çoğu” yönetimlerle barışık ve taraftarlarla uyumludur. Böyle olduğu için de Türk Futbolu gelişim sağlanamıyor.

Beşiktaş’ı ele alırsak, geçen yılın başarısız ekibi Ziraat Türkiye Kupası’nı almıştı. Beşiktaş transfer sezonunda bence en doğru hamleleri yaptı. Teknik Direktör seçimi şimdilik doğru gibi gözüküyor. Ayağı yere basan bir futbol oynattı. Beşiktaş takımı, Galatasaray’a göre doğru bir kadro ve doğru diziliş ile maça çıktı.

Galatasaray nerede hata yaptı? Okan Buruk öncelikle Beşiktaş’ı çok hafife almış. Maç öncesi çok bilmiş “Galatasaraylı Spor Yazarları” önde baskı yaparak maçın farklı kazanılacağı yorumu yapıyorlardı. Taraftar bu maçın Derbi olduğunu unutarak, Süper Kupa’yı “Galatasaray’ın Müzesi’ne” götürmüşlerdi. Yani herkes bir havaya girmişti. Bu pompalanan havaya Okan Buruk’ta girince, maç sonrası “Eşekten düşmüşe döndü.” Neye uğradığını şaşırdı ve bu konuşmalarına da yansıdı maalesef…

Beşiktaş’ın transferlerine baktığımızda, Galatasaray’ın bu kadroyla maçı kazanamayacağı belliydi. Bunu sosyal medyada dillendirdiğimizde taraftar bize bayağı kızmıştı. Peki falcı mıyız? Hayır asla… Hele ilk on birler açıklandığında, bu takımın maçı kazanamayacağı çok ama çok belliydi. Beşiktaş’ın forveti ve orta sahası çok hareketli bu bir. Beşiktaş’ın hareketli forvetinin karşısına “İki tek hamlelik Stoperle” çıkmak gafletine düşünce, son iki yılın şampiyon kadrosu dağılıverdi. Beşiktaş Hocası Galatasaray’ın zayıf yönlerini iyi tahlil etmiş. Galatasaray’ın iki stoperi, orta sahada Berkan ve Galatasaray’ın “Sanal YıldızıKerem Aktürkoğlu… Dört futbolcunun ortak noktaları “Yanlamasına isabetli pas atan” ama “derin ve ince pas atma” yetenekleri olmayan futbolcular. Beşiktaş’ın hareketli forveti ve orta sahası “Ön alan baskısı” yapınca, Galatasaray’ın defoları ortaya çıktı.

Maçın başında Nelson’un hatasından golü yiyince, hatalı çıkan kadro işin içinden çıkamadı. Erden Timur anlaştı diye transfer edilmeyen “Rafa Silva”, Okan Buruk’a ve Galatasaray Yönetimine “Futbol Dersi” verdi. Okan Buruk’un manevi evladı Kerem Aktürkoğlu’nun yetersiz futbol bilgisi ve olmayan futbol zekâsı sonucu, Galatasaray’ın her atağı Beşiktaş kontratağına döndü.

İkinci yarı Okan Buruk’un oyuncu değişiklikleri tam bir komediydi. Hazırlık maçında bile oynatmadığı Yunus’u oyuna alması, tam bir intihardı….

Hele maç sonrası, Zaha’ya söylediği sözlerle “İki üç kötü sonuçta” kapının gösterilme riskini zirvelere çıkardı. Öncelikle Okan Buruk “Kerem Aktürkoğlu” gibi ikinci sınıf futbolcudan vazgeçmelidir bu bir, Ziyech’i serbest oynatmalıdır bu iki, kendi dönemini anımsasın “Hagi örneğini”…

Gelelim kanat futbolcuları konusuna. Okan Buruk, sezon başında “kanatlarda çok futbolcu var” demişti. Galatasaraylı futbol yazarları da bu söze destek oldular. Galatasaray’ın kanat oyuncuları sayıldığında “Kerem Aktürkoğlu ve Zaha sol, Ziyech ve Yunus sağ kanat” diye yazıyorlardı. Beşiktaş maçı sonrası aynı Okan Buruk Takıma kanat oyuncusu gerekli deyiverdi. Tam bir komedi. Sezon öncesi söylenen mi, maç sonrası söylenen mi doğru? Okan Buruk ”Yönetime yağcılık” yapmak için, sezon öncesi bu sözleri söyledi. Okan Buruk’un Zaha ile sorunu nedir? Bunu da çok merak ediyorum. Alanyaspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Oğuz gibi kaliteli bir futbolcuyu transfer etmeyen Okan Buruk ve Dursun Özbek kafalarını daha çok duvara vururlar…

Sözün özü “Son iki sezonun şampiyonu” bu kadro yetersizdir. Bunu görmek için Beşiktaş’tan fark yemek hayırlı olmuştur. Bu hayırlı sonuç sonrası, Okan Buruk’a birileri “Zaha düşmanlığını bırakmasını”, Ziyech’i serbest oynatmasını, Kerem Aktürkoğlu gibi ikinci sınıf futbolcudan vazgeçmesini söylesin. Bu arada Kerem Aktürkoğlu için “15 Milyon Euro” istiyorlarmış. Fıkra gibi, Kerem Aktürkoğlu için 7 Milyon Euro verirlerse hemen satsınlar. Ayrıca Kerem Aktürkoğlu’na birileri “El kol hareketleri” ile, kötü oyununu diğer arkadaşlarına suç yüklemeye çalışma gayretlerinden vazgeçmesini tembih etsin. Bu yüzden iki yıl önce dayak yiyecekti unutmasın.

Orta sahaya alınan oyuncudan sonra, bir transfer daha gerekiyor, ayrıca Mertens, Zaha, Ziyech ile anlaşabilecek futbol zekâsı olan bir 10 numara, ayrıca “Orta yapabilen” bir kanat oyuncusu almalılar. Bunun en güzel örneği Fenerbahçeli Tadiç. Ama onun daha güçlüsü ve daha hızlısı olmalı.

Bu arada Young Boys’un karşısına “Beşiktaş kadrosu, ciddiyeti ve oyun mantığı” ile çıkılırsa, Şampiyonlar Ligi Grupları düş olmaktan öte olmaz. Allah korusun böyle bir sonuçta, Okan Buruk ve Yönetim gider.

Artık maç sonralarında yazılarımızla sizinle olacağız. Yeni sezonun takımlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Yarın Fenerbahçe’ye Fransa’da da başarılar dileriz. Hoşça kalın.

 

 

NOT: Bize ulaşmak isteyen dostlar [email protected] adresine mail atabilir. Düşünce ve önerilerinizi bekliyoruz. Sevgiyle kalın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!