Ümit Özdağ’dan Erdoğan yorumu: Herhalde VPN kullanıyor, yasağı delmemek için sildi

featured

Ümit Özdağ: “Instagram kapatıldı. Herhalde Erdoğan VPN kullanıyor ki, önce Hayırlı Cumalar paylaşımı yaptı, sonra yasağı delmemek için sildi.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erişime engellenen Instagram’daki hesabından ‘Hayırlı Cumalar’ mesajı paylaşıldı. Paylaşımın kısa süre sonra kaldırılmasına ilişkin olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Yasağı delmemek için sildi” düşüncesini dile getirdi.

Özdağ X hesabından yaptığı paylaşımda, “Instagram kapatıldı. Herhalde Erdoğan VPN kullanıyor ki, önce Hayırlı Cumalar paylaşımı yaptı, sonra yasağı delmemek için sildi.” ifadesini kullandı. Özdağ, paylaşımında ayrıca Instagramımı geri ver etiketini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişimi engelledi. BTK tarafından yapılan ilk açıklamada, platformun “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi.Öte yandan, BTK’nın web sitesindeki bilgi sorgulama menüsünde de, Instagram’a erişimin engellendiği bilgisine ulaşıldı.Öte yandan Instagram’a erişimin engellenmesinin ardından Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı’na basın ve ifade özgürlüğüne müdahale yetkisi veren mevzuat hükümlerinin iptal edildiğine ilişkin basın duyurusu yayımladı. Gönderi kısa sürede AYM’nin sosyal medya sayfasından kaldırıldı. AYM’nin sitesine de erişim sağlanamadığı görüldü.

ERDOĞAN’DAN INSTAGRAM PAYLAŞIMI: HAYIRLI CUMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişime engellenen Instagram hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan’ın mesajının gündem olmasının ardından paylaşım kısa süre sonra kaldırıldı.

İşte dakikalar sonra kaldırılan paylaşım:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!