Herkes “füze” dedi gerçek ne çıktı

featured

New York Times’ın haberine göre, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, Tahran’da kaldığı yüksek güvenlikli komplekste önceden yerleştirilen patlayıcıların patlaması sonucu öldü. Haberde, Haniye’yi öldürmek için kullanılan bombanın, suikasttan iki ay önce gizlice binanın içine yerleştirildiği belirtiliyor. Binanın İslam Devrim Muhafızları Ordusu tarafından korunmasına rağmen, bombanın nasıl yerleştirildiği ise hala bilinmiyor.

Haniye’nin, İran’daki cumhurbaşkanlığı yemin töreni için konuk evine geldiği sırada odasında olduğunun tespit edilmesi üzerine, bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. New York Times’a konuşan İranlı kaynaklar, bu olayın İran için büyük bir istihbarat başarısızlığı ve Devrim Muhafızları için utanç verici olduğunu belirtti. Bina, Haniye gibi üst düzey konukların Tahran ziyaretlerinde kaldığı bir yer olmasının yanı sıra gizli toplantılar için de kullanılıyordu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), olay sonrası grup komutanı Muhammed Daif’in de Gazze’nin Han Yunus kentinde düzenlenen hava saldırısında öldüğünü doğrulayan görüntüleri yayınladı. Daif, 7 Ekim’deki saldırıların arkasındaki isim olarak biliniyor. Gazze yetkilileri, bu saldırıda en az 90 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas’ın tüm teröristlerinin peşine düşeceklerini belirterek, Daif’i “Gazze’nin Usame bin Ladin’i” olarak niteledi. Gallant, “Bu görevi tamamlayana kadar dinlenmeyeceğiz” dedi. Hamas’ın siyasi liderinin Tahran’da “havadan atılan bir mermi” ile öldürülmesinin ardından, Haniye’nin ölümünün İsrail tarafından üstlenilmediği kaydedildi.

Çeviri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!