Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Bana Ne…

featured

“Ülkeleri açlıklar savaşlar afetler batırmaz, BANA NE diyenler batırır. Herkes beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın derse, bana ne yahu ülkeyi ben mi kurtaracağım derse, olan onca adaletsizlik, yolsuzluk varken başını deve kuşu gibi kuma gömerse ülke o zaman batar.”

Osmanlı padişahı vezirlerinden birisini güvendiği bir ulemaya gönderir sor bakalım devleti ne batırır diye… Aldığı cevap “bana ne” olunca bu sefer baş vezirini gönderir. Fakat cevap aynıdır: Bana ne. Padişah dediğinin anlaşılmadığını düşünerek ulemayı huzuruna çağırır. Bu sefer soruyu kendi sorsa da aldığı yanıt aynı olur: Bana ne.

Hocam, hiç böyle demekle ülke batar mı?” Aldığı yanıt ibret vericidir… “Ülkeleri açlıklar savaşlar afetler batırmaz, BANA NE diyenler batırır. Herkes beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın derse, bana ne yahu ülkeyi ben mi kurtaracağım derse, olan onca adaletsizlik, yolsuzluk varken başını deve kuşu gibi kuma gömerse ülke o zaman batar.”

Ulemanın dedikleri bugün ülkemizde yaşanmıyor mu? Sarayın nimetlerinden yararlananların dışında herkes durumdan şikayetçi olduğu halde BANA NE ülkeyi ben mi yönetiyorum diye afyon yutmuş gözlerle olanları seyretmiyor mu? Evet BANA NE demeyenler huzursuz, geçimsiz oluyorlar. Bedelini hapislerde ödüyorlar.

 

GAZİ

Sayın Erdoğan, “Karabağ ve Libya’ya nasıl girdiysek İsrail’e öyle gireriz” derken üçüncü kez mi gazi olacak? Her ne kadar Azerbaycan Cumhurbaşkanı Karabağ’a biz girdik demesine rağmen oradaki gazilik geçersiz mi sayılacak?

Benim yüreğimi en çok yakan Sayın Erdoğan’ın Libya’ya girmekle övünmesi. Libya bizim tarihi dostumuz Müslüman bir ülkedir. Son liderleri Muammer Kaddafi Türk okullarında okuyup subay olmuş, Kıbrıs savaşında bize destek veren tek ülkenin lideridir. Elleriyle uçaklara silah ve mühimmat taşımıştır. Libya halkı vergi vermez, her türlü devlet hizmetlerinden parasız yararlanırken Kaddafi soyguncu batıya boyun eğmediği için onların hedefi oldu. İzmir’den kalkan NATO gemileriyle ülke talan edildi, Kaddafi kazığa oturtularak vahşice şehit edildi. Bugün Libya üçe bölünmüş petrolleri çalınmış kendi aralarında savaşan yoksul bir ülke… Durum böyleyken Sayın Erdoğan’ın Libya’ya girdik diye övünmesinin izahı ne?

Zamanında ezanı Türkçe okunmaktan kurtardığı(!) için kahraman ilan edilen Menderes’in de Fransa’nın Cezayir’i işgal edip binlerce kişinin tecavüz ve öldürüldüğü savaşta Fransa’nın yanında olduğu gibi. İnşallah tarih bu tip olaylarla tekrar etmez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!