İlhan Alpboğa: Yayın yasakları gazetecileri görev yapamaz duruma düşürmüştür

featured

İlhan Alpboğa: “Zor şartlar altına kalemin namusunu emanet bilerek, yağdanlaşmadan ve yandaşlaşmadan görev ifa eden ve halkın haber alma ihtiyacını gideren meslektaşlarımın gününü kutluyorum.”

Karabük İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, Basın Bayramı, Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir Basın Açıklaması yaptı. Alpboğa’nın açıklaması şu şekilde:

Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır.
Aradan geçen 116 yıl gibi uzun zaman diliminde basın iktidar sahipleri tarafından sıkıştırılıp, etkisizleştirilmeye çalışılmıştır.
Hele ki; Günümüzde tamamen baskı altına alınıp, yayın yasakları, Demokles’in Kılıcı gibi basın mensuplarının kafasının üstünde sallanan mahkeme baskıları, giderek artan şiddet ile bağımsız gazeteciler görevlerini yapamaz durumuna düşürülmek istenmektedir.
Zor şartlar altına kalemin namusunu emanet bilerek, yağdanlaşmadan ve yandaşlaşmadan görev ifa eden ve halkın haber alma ihtiyacını gideren meslektaşlarımın gününü kutluyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!