ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi! Başkan adayını da ilan etti

featured

Son dakika Joe Biden haberleri: ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı.

‘GERİ ÇEKİLMENİN EN DOĞRUSU OLDUĞUNA KARAR VERDİM’

Başkan Biden, adaylıktan çekildiğini sosyal medya hesabından yayımladığı mektupla  duyurdu. 

Başkan olarak görev yaptığı son 3,5 yılda Amerika’da çok büyük ilerleme kaydedildiğini belirten Biden, “Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk” dedi.

Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu kaydederek “Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım” ifadesine yer verdi.

BİDEN’IN ADAYI KAMALA HARRİS

Kararı hakkında gelecek günlerde halka sesleneceğini ifade eden Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e de “olağanüstü ortaklığı” için teşekkürlerini iletti.

Biden, Amerikan halkına da güveni ve inancı için teşekkür ederek “Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Biden, Demokratların adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i desteklediğini de ilan etti. Biden, “Bugün Kamala’nın bu yıl partimizin adayı olmasına tam desteğimi sunmak istiyorum. Demokratlar; bir araya gelip Trump’ı yenmenin zamanı geldi.” dedi.

KAYNAK: HABER7

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!