İŞKUR Açıkladı! İşte En Çok İşçi Aranan Sektörler

featured

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan 2024 yılı ikinci çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı.

İşte bu araştırmaya göre elde edilen bazı önemli bulgular…

EN YÜKSEK İŞ ORANI KONAKLAMA VE YİYECEK SEKTÖRÜNDE

En yüksek açık iş oranı %2,9 ile “Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri” sektöründe görüldü. Bu sektörü, %2,3’lük açık iş oranıyla “İmalat” ve %1,7’lik oranla “Kültür, Sanat Eğlence, Dinlence ve Spor” sektörleri takip etti.

En Fazla Açık İş Olan Sektörlerde En Çok Aranan Meslekler:

  • Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri: Servis elemanı (garson), kat hizmetleri elemanı, mutfak görevlisi, servis komisi, bulaşıkçı (stevard).
  • İmalat: Makineci (dikiş), konfeksiyon işçisi, metal işleri seri üretim tezgah işçisi, gazaltı kaynakçısı (mig-mag kaynakçısı), ayakkabı imalatçısı (montaj).
  • Kültür, Sanat Eğlence, Dinlence ve Spor: Servis elemanı (garson), temizlik görevlisi, antrenör (spor eğitmeni), fitness eğitmeni, belletici.

EN FAZLA AÇIK İŞ BULUNAN MESLEK DİKİŞÇİLİK OLDU

Araştırma kapsamında en fazla açık iş yüzde 4,8 ile makineci (dikiş) mesleğinde görüldü.
İlk 10 meslek arasında konfeksiyon işçisi, servis elemanı (garson), temizlik görevlisi, satış danışmanı/uzmanı yardımcısı, depo işçisi (elleçleme), gazaltı kaynakçısı (mig-mag kaynakçısı), beden işçisi (taşıma, yükleme-boşaltma), ön muhasebeci ve metal işleri seri üretim tezgah işçisi yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!