Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Parti’yi kurdu

featured

Cem YILDIRIM/SÖZCÜ

Türk Tarih Kurumu (TTK) eski Başkanı ve MHP eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Parti ile siyasete yeniden döndü. İYİ Parti’nin kurucusu olan Halaçoğlu, yeni partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi.

“SAĞ, SOL, MERKEZ GİBİ MENFUR KAVRAMLARI KENARA ATTIK”

Resmi başvuru yapmak için İçişleri Bakanlığı’na giden Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, çıkışta basına açıklamalarda bulundu. Halaçoğlu, “Bugün Kutlu Parti adıyla kurduğumuz partinin başvurusunu İçişleri Bakanlığı’na yaptık. Allah hayırlı eylesin. İnşallah ülkemize faydalı olacaktır. Çünkü eğitimden hukuk sistemine, tarımdan hayvancılığa, sağlıktan ekonomiye, göçmen meselelerine kadar her konuda çok ciddi çalışmalar hazırladık. İktidara yönelik olarak bu parti kurulmuştur. Türkiye genelinde partimize geniş bir katılım vardır. Böyle bir anlayışla partimizi kurduk. İnşallah onaylanacak” dedi.

Halaçoğlu, şunları söyledi:

* “Partimiz sağ, sol, merkez gibi menfurların hepsini bir kenara atmış durumdadır. Hiçbirini kabul etmiyoruz! Batının empoze ettiği kavramların hiçbirini benimsemiyoruz. Türkiye’yi düze çıkaracak bir anlayışla bütün vatanseverleri, inancına, soyuna sopuna bakmadan ama bu vatanını gerçekten seviyorsa, bu millete gerçekten fedakarca davranış içerisindeyse herkesin başımızın üzerinde yeri vardır diyoruz.

“PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNUYORUZ”

* Mümkün olduğunca partiye üye yapmak istiyoruz ve onların aidatlarıyla, destekleriyle parti ayakta duracaktır. Biz birden fazla maaş alanları kabul etmiyoruz. Gereksiz danışmanları kabul etmiyoruz. Partilere doğrudan doğruya devlet yardımı yapılmasını istemiyoruz. Kendi imkanlarıyla seçimlere girsinler. Hukuk sistemimiz tamamen müstakil olacaktır. Parlamenter sistemi savunuyoruz.

“MUHALEFET PARTİSİNE MUHALEFET YAPACAK PARTİ DEĞİLİZ”

* Hiçbir muhalefet partisi ile muhatap olmayız. Biz muhalefete muhalefet yapacak bir parti olarak çıkmıyoruz. İktidar yanlış yapıyorsa yanlış, doğru yapıyorsa doğru deriz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Kimseyle ağız dalaşına da girmeyiz.”

Partinin isminin nereden geldiğine dair bilgi veren Halaçoğlu, “Kutlu kelimesi biliyorsunuz Türkçe bir kelimedir. Her zaman herkesin kullandığı bir kelime… İyilik, güzellik, bolluk anlamına geliyor” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!