Nevşehir Belediyesi’nden Abdullah Çatlı hamlesi…Ağabeyi Zeki Çatlı alnından öptü

featured

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısının ardından katıldığı Kapadokya Güzel Atlar Diyarı Kayaşehir Festivali lansman toplantısında mecliste aldıkları kararı kamuoyu ile paylaştı. Arı, Abdullah Çatlı’nın ağabeyi Zeki Çatlı’nın da bulunduğu toplantıda, Nevşehir Belediye Meclisi tarafından Borsa Kavşağı’nın isminin ‘Abdullah Çatlı Meydanı’ olarak değiştirildiğini açıkladı. Arı şunları söyledi;

“Bu şehrin meclis üyeleri kendi evlatlarına nasıl sahip çıktığını 28 yıl sonra ortaya koymuştur. Bugün Borsa Kavşağı’nın ismi Abdullah Çatlı Meydanı olarak değiştirilmiştir. Bu şehrin insanlarına da buradan sesleniyorum. Sizin duyarlılığınıza, sizin hassasiyetinize, sizin beklentinize uygun şekilde tavır alan belediye başkanına ve meclis üyelerine sahip çıkmakta sizin göreviniz. Bizi beceriksizlerin, kabiliyetsizlerin, plan ve proje sahiplerinin yemeklerine ne beni, ne bu şehrin meclis üyelerini meze etmeyeceksiniz. Yıllar sonra atılamaz denilen adımları atan belediye başkanına da sahip çıkacaksınız. Çünkü ben hiçbir tavrımı kendi isteğim, arzum, hevesim, ikbalim, istikbalim için değil bu şehrin beklentisi için atıyorum.”

“HERKES SAYGI DUYACAK”

“Bu şehirde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes seçilmiş belediye başkanına saygı duymayı öğrenecek. Öğrenemeyenlere önce ben sonra da Nevşehirli öğretir. Her zaman söyledim, bir kez daha söylüyorum. İki makama hesap veririm. Bir Allah’a iki bu şehrin fertlerine. Şehrin fertleri ve Allah’tan başka hesap vereceğim hiçbir mecri, hiçbir makam, hiçbir güç yoktur. Dün bunun bedelini ödemiş bir belediye başkanı olarak söylüyorum bunu. Bundan sonra da kimse biz beytülmale zarar vermediğimiz müddetçe, herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığımız müddetçe, hırsızlık, yolsuzluk yapmadığımız müddetçe ne bu iradeye, ne de bizim seçilmişliğimize zarar veremeyecektir. Bunu da herkes böyle bilsin ve kafasına soksun. Siyasi dengelerin, siyasetteki diyalogların, siyasetin merkezinde siyasetin nasıl yapıldığını bilmeden başka planların uygulayıcısı olmak için paralı figüranlık kimse de etmesin. Artık bu şehir ayağındaki prangaları kırarak hak ettiği yere gelecek. Bu hak ettiği yere geliş yolculuğunda hiç bir bahanenin, mazeretin arkasına sığınmadım bundan sonra da sığınmayacağım. Eğer şehrin makûs tarihini değiştirmek için, hak ettiği yere gelmesi için attığımız adımlara da herhangi bir şekilde engel çıkartmak isteyen olur ise onları da yerin dibine sokacağımı herkes bilsin. Hiçbir zaman kolay lokma olmadım, olmayacağım.”

ZEKİ ÇATLI’DAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Arı’nın konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan Zeki Çatlı ise Arı’ya ailesi adına teşekkür ederek kendisini alnından öptü. Arı’nın bugüne kadar hiçbir belediye başkanının cesaret etmediği bir şeyi gerçekleştirdiğini ifade eden Çatlı, “Abdullah Çatlı’nın şehit oluşunun üzerinden geçen 28 senedir tüm belediye başkanlarının kapısını çaldık. On binlerce imza topladık verdik. Alperen Ocakları, Ülkü Ocakları imzalar topladılar verdiler. Kimse eline alamadı, sığ düşündü. Takdir edersiniz ki Abdullah Çatlı ismi partiler üstü bir isim. Bunu anlayamadılar parti sığlığına düşerek o topa girmeye korktular. Ama şimdi nasıl kalkıp Rasim Arı’yı takdir etmezsiniz. Rasim Arı, memleketimiz Nevşehir’in kahramanlarına sahip çıkarak büyük yüreklilik gösterip, nice vatan sevmezi karşısına almak uğruna vefadan vazgeçmemiştir. Bütün gayretlerinden, çalışma ve fedakarlıklarından dolayı Sayın Rasim başkan ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

ABDULLAH ÇATLI KİMDİR

Türkiye onu 1996’da Susurluk’taki trafik kazasıyla tanıdı.

1977’de Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı, 25 Mayıs 1978’te de Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Çok sayıda siyasi cinayet, bombalama, kahve taranması ve hapisten adam kaçırma olayının düzenleyicisi olmakla suçlandı.

11 Temmuz 1978’de Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bedrettin Cömert’in öldürülmesi olayının faili olarak Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nce hakkında gıyabi tevkif kararı verildi.

23 Ağustos 1978’de Sakarya ilinde 06 PD 137 plakalı otonun içinde Ülkücü Nevzat Bor ile birlikte yakalandı ve gözaltına alındı. ÜGD Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Ankara’nın her tarafında bomba patlatırız” tehdidi yüzünden serbest bırakıldığı da iddia edildi.

Abdullah Çatlı’nın, 9 Ekim 1978’de de Ankara ili Bahçelievler semtindeki 7 TİP’linin katledilmesi olayının planlayıcısı ve baş sorumlusu olduğuna ilişkin tutuklama kararı olayın üzerinden 4 yıl, 4 ay geçmesinden sonra 4 Mart 1982’de çıkartılabildi.

1979 yılında İstanbul’a yerleşen ve Hasan Kurtoğlu sahte kimliğini kullanan Çatlı, burada silah ve uyuşturucu kaçakçıları ile yakın ilişkiler kurdu. Emniyet tarafından hazırlanan bir belgede, 16 Mart katliamında kullanılan TNT kalıplarının Çatlı tarafından satın alındığı ettiği ifade ediliyor.

Çatlı, İstanbul’da kaldığı dönemde Ağca’nın hapisten kaçma eylemini Oral Çelik ile birlikte organize etti, Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi’nin öldürülmesinden sonra Abdullah Çatlı’nın, Mehmet Ali Ağca ve arkadaşlarına sahte pasaport temin ettiği, hatta Mehmet Ali Ağca, hapisten kaçtıktan sonra Çatlı’nın evinde kaldı.

Çatlı, Nevşehir Emniyetinden sağladığı pasaport ile 12 Eylül’ü izleyen aylarda yurt dışına çıktı. Bulgaristan ve Viyana’da bir süre kaldı. 13 Mayıs 1981’de Ağca tarafından gerçekleştirilen Papa Suikastı tertipçilerinden olduğu ileri sürüldü. 22 Şubat 1982’de İsviçre’de Mehmet Saral adına düzenlenmiş sahte pasaport ile yakalandı, ancak serbest bırakıldı. 9 Eylül 1982’de İtalyan kökenli kontra lideri Stafane Deele Chiaie ile birlikte Amerika’da yapılan Dünya Anti Komünistler Birliği toplantısına katıldı iddia edildi. 22 Ekim 1983’de Paris’te MİT ile ilişkiye geçtiği ve ASALA’ya karşı 5 eylemde kullanıldığı MİT resmi belgelerine yer aldı. 22 Ekim 1984’de Paris’te 450 gr. eroin ile yakalandığında üzerinde Hasan Kurtoğlu adına düzenlenmiş bir pasaport vardı. Çatlı, Fransa’da 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 16 Eylül 1985’de Papa Suikastı davasında tanık olarak konuştu. Oral Çelik’in suikast ile ilgisi olmadığını, Ağca’nın Bulgar ajanı olabileceğini iddia etti. Çatlı, kısa bir süre sonra Fransa tarafından uyuşturucu kaçakçılığından 7 yıl ceza aldığı İsviçre’ye iade edildi. 21 Mart 1990’da Zug cezaevinden kaçtı.

1993’de Türkiye’ye gelen ve taşıdığı Şahin Ekli adına düzenlenmiş sahte pasaport ile gözaltına alınan Çatlı, aynı tarihte serbest bırakıldı. Yeşilköy havaalanında alınan parmak izleri yıllar sonra Ömer Lütfü Topal’ı öldüren otomatik silahlardan birinin şarjöründe de bulunacaktı. Çatlı’nın 26 Nisan 1996’da Ömer Lütfü Topal ile aynı uçakta Kıbrıs’a gittiği ve aynı otelde kaldıktan sonra 1 Mayıs 1996’da geri döndüğü de kayıtlardan ortaya çıktı.

Türkiye’de Mehmet Özbay sahte kimliğini kullanan Çatlı’nın İstanbul’da 6 şirkete ortak olmuş ve ticaret hayatına da atılmıştı. Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde PKK’nın finansmanı olarak görülen Kürt kökenli işadamlarına yönelik operasyonlarda yer aldığı; 15 Mart 1995’de Azerbaycan’da düzenlenen darbenin organizasyonunda yer aldığı; Tarık Ümit’in kaçırılıp öldürülmesi olayını düzenlediği; ilişki içinde olduğu Özel Harekatçı Polisler ile birlikte Ömer Lütfü Topal cinayetini gerçekleştirdikleri; Mehmet Ali Yaprak’ı fidye almak için kaçırdığı; devletin çeşitli resmi belgelerinde ifade edilmektedir.

Çatlı, 3 Kasım 1996’da Balıkesir’in Susurluk ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında öldü. Üzerinde Mehmet Özbay adına düzenlenmiş sahte kimlikler, yeşil pasaport, ruhsatsız silah ve ceket cebinde bir miktar kokain bulunuyordu. Yapılan otopside kanında kokain maddesine rastlandı. 5 Kasım 1996’da Nevşehir’de yapılan cenaze törenine, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Drej Ali olarak tanınan Ali Yasak ve bazı Ülkücü Gruplar ile yaklaşık olarak 4500 kişilik bir topluluk katıldı. Türk bayrağına sarılı tabutu Necdet Ersan Mezarlığına defnedildi.

BELEDİYE MECLİSİ ÇOĞUNLUĞU İYİ PARTİ’DE

Nevşehir Belediye Meclisi’nde İYİ Parti kontenjan adaylar ile birlikte 18 kişi ile Belediye Meclisi’nde temsil ediliyor. AKP 13 belediye meclis üyesiyle MHP de bir kişi ile temsil ediliyor.

Nevşehir Belediye Meclisi şu isimlerden oluştu:

İYİ Parti

Yasemin Çöloğlu Ongu- Emekli

Zafer Yalçın- İngilizce Öğretmeni

Memiş Apaçık-Esnaf

Ömer Yasakçı-Turizmci

Murat Pastutmaz-Turizmci

Kasım Kaynar- İş adamı

Gürbüz İlbulan- Esnaf

Ayşe Arı-

Hasan Özpamuk-Esnaf

Hilal Uçar-Çevre Mühendisi

Hasan Özpamuk- Esnaf

Furkan Avşar- Esnaf

Şervan Sancak- Finansçı

Hakan Usalan- İşletmeci

Hasan İler- Mimar (Kontenjan)

Hasan Hüseyin Berber- Eski Bankacı (Kontenjan)

Veli Kırşehirli- Muhtar (Kontenjan)

Sercan Kaya-İnşaat Mühendisi

AKP

Beyhan Kesekçi

Nejat Kulak

Ahmet Ağır

Abdulsamet Uzer

Yasin İnanır

Taner Güven

Ali Rıza Kalcı

Aydın Başol

Hacı Güngör

Hülya Belirir

Ercan Şaban Kolaybulan

Gülhan Kartal

Gülce Dirlik

MHP

Mustafa Ayhan Akçalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!