Devlet; dil-din-tarih-neşede ve tasada birliğini sağlamış ulusların kurduğu örgütlü yapıya verilen addır. Devlet bağımsızlığın- geleceğin ve geçmişin teminatıdır. Devlet var olmanın- varlığını korumanın olmazsa olmaz temel taşıdır.
Devletler guruplara ayrılarak değerlendirmeye tabi tutulabilir. Devletimsi yapılar- sömürge devletler- yarı bağımsız devletler- Zayıf devletler- bağımsız devletler.
Devletimsi yapılar asıl devletler tarafından kurulan yönetilen-sözde devletlerdir. Maliyeti düşürmek, aparat olarak kullanmak- bir başka devleti baskılamak için kurulurlar. En büyük zararı sözde yönettikleri coğrafyaya ve insanına verirler.
Sömürge devletler ise bulundukları coğrafyanın yeraltı ve yer üstü kaynaklarını karşılıksız almak için kurulmuş isyanları önlemeyi amaçlamış devletlerdir. Varlıkları bir başka devletin iradesine bağlıdır.
Yarı bağımsız devletler hayati karar alamazlar- kendi çıkarlarını gözetemezler, varlıklarını sürdürmek için sığınacak liman ararlar. Sürekli muhtaç haldedirler. Kolayca baskılanabilirler.
Zayıf devletler kendi tarihlerini oluşturamamış, zihinlerini özgürleştirememiş, Devlet akıllarını tam kullanamayan, kısa orta ve uzun vadeli planlarını sağlıklı yapamayan, kendilerini zayıf sanan, zaman zaman iç işlerine yabancılarca müdahale edilen, içi her daim karıştırılmaya uygun, içinde bol miktarda hain-işbirlikçi bulunan mandacılığın ilgi gördüğü devletlerdir.
Bağımsız devletler ise kurumları sağlıklı işleyen, kendisine müdahale edilmesine izin vermeyen , varlığını kendi gücünden alan, mandacılara -hainlere işbirlikçilere hayat hakkı tanımayan, köklü tarihe- sağlıklı devlet aklına, uyum içinde çalışan kurumlara, kendinden başka , hiçbir kaynağa hesap vermeyen, din-dil- tarih-tasada ve kıvançta birliğini sağlamış hür ve masum topraklara sahip- cesurca kararlar alabilen devletlerdir.
Cumhurbaşkanlığı devletin birliğini temsil eder. Kurumların uyumlu çalışmasından sorumludur. Hiçbir kurum Cumhurbaşkanının gözünün içine baka ,baka meydan okuyamaz! Devletin ve ulusun zararına olabilecek kararlar alamaz! Aksi durumlarda gereğini Cumhurbaşkanının kontrolünde devletin yapması gerek olmalıdır.
Devlet gerekli yasa değişikliklerinin yapılmasını sağlamalıdır. Haddini bilmeyenlere haddini bildirmelidir. Devletimiz; meydanı, mandacı- işbirlikçi zihniyetlerden temizlemelidir. Yolunun üzerindeki taşları kaldırmalıdır.
Hiçbir yapı; ülkenin varlığına göz dikmiş teröristleri övemez-koruyamaz- iş birliğine gidemez. Yabancılardan emir alamaz. Böylesine yapılar derhal kapatılmalıdır.
Anayasa mahkemesinin karaları gözden geçirilmeli, devletimiz aklını ve gücünü ortaya koymalıdır. Yani benim gönlümdeki yatan aslan böylesini arzu ediyor.
Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları, devletimin zayıflamasına yol açabilecek davranışları -sözleri- iradeleri yok etmek için çalışan- mandacı zihniyeti kahretmek için mesai harcayanların üzerine olsun vesselam.