Hızla gelişen teknoloji dünyasında, yapay zeka tabanlı sohbet botlarıyla etkileşim girmek oldukça normal hale geldi. Ancak ChatGPT ve Google Bard gibi üretken yapay zeka araçlarının gizlilikle ilgili sonuçlarını göz ardı etmemek gerekiyor. Her soruyla birlikte kullanıcı verilerini de toplayan ChatGPT, bu konuda sizi tehlikeye atabilir.
Veri güvenliği için ChatGPT’ye yazılmayacak bilgiler
Google, bir süre önce gizlilik politikasında yaptığı değişiklikle birlikte, yapay zeka eğitiminde internetteki tüm verileri kullanacağını söyledi. Bu, tweet’lerden arama sonuçlarına kadar geniş yelpazedeki tüm bilgileri kapsıyor.
ChatGPT’ye sorduğunuz sorular ise yapay zekanın eğitimine yardımcı oluyor. Bu yüzden başta kişisel bilgileriniz olmak üzere bazı verileri üretken yapay zeka araçlarıyla ifşa etmekten kaçınmalısınız. Uzmanlar özellikle bazı konularda arama yapmamanızı tavsiye ediyor.
2323334
İlk olarak adınız, kimlik numaranız ve doğum gününüz gibi kişisel bilgileri yapay zeka araçlarıyla paylaşmaktan kaçının. Gizlilik özellikleri uygulanıyor olsa da, veri ihlallerinin meydana gelebileceğini ve hassas bilgilerinizin sızdırılabileceğini unutmayın.
Öte yandan kullanıcı adınız ve şifrelerinizi de ChatGPT gibi araçlar ile paylaşmayın. Örneğin, şifrenizin başka bir araçta kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek için herhangi bir arama yapmamalısınız.
İşte ChatGPT ile paylaşmamanız gereken soru tarzları:
- Kişisel bilgilerinizi gösteren detaylar
- Kullanıcı adları ve parolalar
- Finansal bilgileriniz (kredi kartı, internet bankacılığı)
- Şirket veya iş sırları
- Sağlık verileriniz
Yapay zeka araçları günümüzün ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak bazı işleri kolaylaştırmak için verilerinizi tehlikeye atmamanız gerektiğini belirtelim. Genellikle yaptığınız aramalarda hassas veriler kullanmama çalışmanız tavsiye ediliyor.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.