Büyütech, APY Ventures’tan 600 bin dolar yatırım aldı

featured

Büyütech 2011 yılında Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı tarafından kurulmuştur. Endüstriyel görüntü işleme ve savunma sanayiine yönelik uygulamalar gibi pek çok alanda kamera tabanlı çözümler geliştirmiş olan firmanın 90 bin ürünü halihazırda 120 ülkede aktif olarak kullanılmaktadır.

2020 yılında kamera ve kamera tabanlı teknolojiler alanındaki deneyimi ile otomotiv sektörüne odaklanmaya karar vermiş olan Büyütech, yolları daha güvenli hale getirmek misyonuyla otomotivin geleceği için kritik öneme sahip ileri seviye sürüş destek sistemleri alanında çözümler geliştirmektedir.

Türkiye’nin ilk otomotiv sınıfı kamera fabrikası

2021 yılında Farplas A.Ş. tarafından ilk yatırımını almış olan firma, teknoloji alanındaki deneyimini, üretim altyapısı ile desteklemek amacıyla 2022 yılında Türkiye'nin ilk otomotiv sınıfı kamera fabrikasını Bilişim Vadisi’nde kurmuştur.

Büyütech kurucu ortağı ve COO’su Alparslan Işıklı fabrika ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Fabrikamızın kurulumunu 2022 yılı içinde gerçekleştirdik ve otomotiv alanında üretim için kritik öneme sahip IATF sertifikasyon sürecini tamamladık. 2023 yılı ilk çeyreğinde üretime başladığımız fabrikamız için planladığımız genişleme planını yeni yatırım turumuzun tamamlanması ile uygulamaya başlayacağız.”

Otomotive yönelik geniş ürün ailesi

Son yıllarda hızla gelişen ileri sürücü destek sistemleri ve geleceği şekillendirecek en önemli gelişmelerden biri olarak adlandırılan otonom sürüş, pek çok yeni teknolojinin otomotive entegrasyonunu gerektirmektedir. 

Büyütech, teknolojiye hakimiyeti, 12 yıllık tecrübesi ve üretim tesisi ile, teknolojik yenilik arayan otomotiv firmalarına hem hazır ürünler hem de kamera odaklı ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaktadır. Firmanın ürünleri ve projeleri arasında Ön ve Arka ADAS (İleri Seviye Sürücü Destek Sistemi) Kamerası, Yan Ayna Kamera Sistemi, Arka ve Çevre Görüş Kameraları ile Sürücü/Yolcu Takip Sistemi yer alıyor.

University of Michigan ile ortak teknoloji geliştirme çalışmaları

Araçların dünyayı algılamasında yenilikçi teknolojiler geliştirerek, otonominin herkes için ulaşılabilir olmasını sağlamak vizyonuyla çalışan Büyütech, otonom araçların gözü olmak için yenilikçi projeler üzerinde çalışıyor. 

Büyütech, otonom sürüş için geliştirdiği projesi ile University of Michigan tarafından yürütülmekte olan TechLab at MCity 2023 programına dünya çapında kabul alan iki girişimden biri olmaya hak kazanmıştır. Teknolojinin geliştirilmesi süreci Michigan’da 2 yıllık, akademik destekli bir geliştirme programı olan TechLab at MCity’de sürdürülecektir. 

Hedef uluslararası otomotiv pazarı

Büyütech’in üç otomotiv firması ile ürün sağlama ve Ar-Ge süreçlerini sürdürmekte olduğunu belirten Büyütech kurucu ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş yeni yatırım turunu ve Büyütech’in hedeflerini şu şekilde ifade etti: 

“2020 yılında bir startup olarak otomotiv sektörü gibi regüle ve büyük bir pazara odaklanmak bizim için çok büyük bir karardı. Zaman içinde sektörün yenilikçi fikirlere, bizim gibi hem donanım hem yazılıma hakim ve çevik bir firmaya ihtiyaç duyduğunu birinci elden deneyimledik. Türkiye’de birlikte çalıştığımız otomotiv firmalarından çok şey öğrenme fırsatımız oldu. APY Ventures bu yatırım turundaki ilk yatırımcımız oldu. Bu yatırım turunda 4 milyon dolar yatırımı tamamlayarak Türkiye’de edindiğimiz bilgi birikiminin de katkısı ile uluslararası otomotiv firmaları ile ilişkilerimizi geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Büyütech’e yaptıkları yatırıma ilişkin açıklamalarda bulunan APY Ventures Fon yöneticisi Mustafa Keçeli, “Mobilite dikeyinde faaliyet gösteren girişimleri odak alanına alan Bilişim Vadisi GSYF ve Türkiye Girşim Ekosistemineönemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz Ostim GSYF ile, Büyütech’e yatırım yapmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Büyütech, Ostim GSYF’nin ilk yatırımı oldu, umuyoruz ki geleneksel üretimin dijital dönüşümüne öncülük edecek birçok firmaya da bu fonumuz ile yatırım gerçekleştireceğiz. Büyütech’in hem üretim kabiliyeti hem de görüntü işleme teknolojisi üzerine geliştirdikleri AR-GE çalışmaları ile araçların dünyayı algılama şeklini kökten değiştireceğini ve bu alanda global bir oyuncu olacağını düşünüyoruz.” dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!