Balık Yağı

Balık yağı bir tür çoklu doymamış yağdır. Cildinizin ve saçınızın daha sağlıklı ve güzel görünmesine yardımcı olabilecek iyi bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Balık yağları ayrıca kanınızdaki trigliserit miktarını düşürmek için de kullanılır. Bu, kalp hastalığı ve inmeyi önlemeye yardımcı olabilir.

balık yağı, yağlı balıkların dokusunda bulunan yağ için kullanılan yaygın bir terimdir. Somon, sardalye, uskumru, hamsi ve ton balığı gibi soğuk su balıkları, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Bu yağ asitleri kalp hastalığı ve diğer durumlar riskini azaltabilir.

Balık Yağı Seçenekleri

Yağlar ayrıca tıpta ve sağlık gıdalarında takviye olarak kullanılır. Bazen kalp hastalığını önlemek veya romatoid artrit, sedef hastalığı, yüksek kolesterol veya kanser semptomlarını tedavi etmek için ağızdan alınırlar.

Balık yağı, herhangi bir balığın karaciğerinden veya etinden yapılabilir, ancak en yaygın olarak morina karaciğerinden elde edilir. Yağ, “donyağı” olarak bilinen bir kütle halinde katılaşacak şekilde su ile kaynatılarak ham maddeden çıkarılır. Saflaştırıldıktan sonra, bir besin takviyesi veya gıda katkı maddesi olarak kullanılmak üzere gerekli olana kadar saklanmak üzere fıçılara veya teneke kutulara paketlenir. Bu konuda bilgi almak için https://www.eczacin.com/balik-yagi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!