Arslan Kiran konuşmasında, “Bugün burada interaktif bir sanat gösterisi ile beraberiz. İnteraktifenin amacı şudur, dünya çapında geliştirdiğimiz bir proje var aslında. Antik çağlardan kalma tanrıçaların metaverse’e nasıl eklerizi düşündüğümüz bir yarışma vardı. Bunu NFT Biennial ve X Media Art Museum, ile birlikte gerçekleştirdik. Bu nedenle buradayız.” dedi.
“Türkiye’de metaverse çok hızlı gelişiyor”
Meteverse anlamında Türkiye’de neler yaptıklarından bahseden Kiran, “Türkiye’de metaverse çok hızlı gelişiyor. Sandbox’ta en büyük aktörlerinden birisi. Türkiye’ye has diziler ve markalarla iş birlikleri içerisindeyiz. Muhteşem Yüzyıl ve Kral Şakir gibi bilnen projeleri metaverse’e taşıdık. Onun geliştirmeleri yapılıyor. Çok yakında Topkapı Sarayı’nı 16. 17. yüzyılda da nasıl ise o şekilde Sandbox’ta görebiliyor olacak metaverseseverler.” şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin çalışmalarını aktaran Arslan Kiran şunları kaydetti:
“Depremle ilgili Sandbox olarak ilk günden beri destek vermeye çalıştık. ‘Şehrini Tekrar Yarat’ adında bir proje planlıyoruz. Depremde zarar gören illerimizden Hatay başta olmak üzere Hatay’ın bir bölümünü nasıl tekrar meteverse’de geliştirebilirizi konuştuk. Burda dünyanın her yerinden mimarları davet edeceğimiz bir platform oluşacak. İnsanların depremden sonra idealindeki şehri nasıl görmek istediklerini önce metaverse’de göstermeye çalışacağız sonrada gerçek hayatta uygulamaya çalışacağız.”