Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Öcalan Komisyonu Ne Yapıyor?” başlıklı panelde yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Türkiye’nin üniter yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yaycı, özellikle Elazığ’ın adının bazı harita ve söylemler içinde yer almasına sert çıktı.
“BU İDDİALARIN SAHADA KARŞILIĞI YOK
”Yaycı, Elazığ’ın tarihi, kültürel ve toplumsal yapısıyla bu tür tartışmaların çok net bir şekilde dışında olduğunu vurgulayarak, benzer iddiaların halk nezdinde karşılık bulmadığını ifade etti. Elazığ başta olmak üzere Kahramanmaraş, Erzincan, Erzurum ve Gaziantep gibi şehirlerin farklı siyasi projelerle ilişkilendirilmesini eleştiren Yaycı, bu söylemlerin masa başında üretildiğini dile getirdi.
YAYCI’DAN SERT TEPKİ
Konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullanan Yaycı, söz konusu iddialara şu sözlerle tepki gösterdi:
“Adamlar harita yapıyorlar bizim Elazığ’ı Kürdistan’da gösteriyorlar. Git bakayım Elazığ’ın sokaklarında sen Kürdistan paçavraları ile dolaşmaya kalk. Hadi hodri meydan. Maraş’a Kürdistan diyorsun. Maraş’ın sokaklarında o paçavrayla dolaşmaya kalk bakayım. Hadi bakayım göreyim. Erzincan’a Kürdistan diyorsun dolaşmaya kalk göreyim. Erzurum’a Kürdistan diyorsun dolaşmaya kalk göreyim. Antep’e Kürdistan diyorsun. Hadi bakalım dolaş da göreyim” ifadelerini kullandı.