Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğindeki Ayyıldız Hareketi Ankara İl Gençlik Hareketi’nin 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılını Vatan toprağının, millet namusunun, bayrak şerefinin kurtuluşu için can vermiş, kan dökmüş aziz şehitlerimizi ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Polatlı’daki Tören Alanı’nda andı…
Sunuculuğunu Zeynep Köşker’in yaptığı programa Ayyıldız Hareketi Lideri, Bağımsız İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk da katıldılar. Programa saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mızı okuyarak başlandı.
Polatlı Belediyesi Tarihi Merkezler Genel Koordinatörü Emekli Albay Kadir Koç konuşmasına, “Öncelikle Ayyıldız hareketinin böyle önemli bir günde, yani savaşın başlayacağı bu gece de burada olması bu topraklarda olması gurur verici bir olay” sözleriyle başladı. Alb. Kadir Koç’un Sakarya Savaşı ile ilgili verdiği bilgilerden sonra kürsüye davet edilen Ayyıldız Gençlik Hareketi Başkanı Gökçen Anıl Ulukuş kısa bir teşekkür konuşması yaptı.
Kürsüye davet edilen Ayyıldız Hareketi Lideri, Bağımsız İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ şu açıklamalarda bulundu:
“Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Sakarya Savaşı’nın 100’üncü yılını yaşıyoruz. Sakarya Muharebesi ve Zaferi Türk tarihinin dönüm noktalarından bir tanesidir. Sakarya muharebeleri 1683’te Viyana önlerinden geri çekilmemiz, Karlofça Antlaşması ile gerilememiz ve bütün Rumeli’yi çok kısa bir sürede kaybetmemizin rövanşıdır. Evet, 238 senede Viyana’nın önüne Muzaffer bir Ordu olarak gelip, üç kıtadan gerçekleşen bir geri çekiliş sonrasında yüce Allah’ın Türk milletine bir lütfu olan Gazi Mustafa Kemal sayesinde Sakarya’da Sakarya Türk tarihi sırtına alır ve burada bir hesaplaşma yapılır. Sakarya’da Türk ordusuna komuta eden Gazi Mustafa Kemal’dir. Ama Sakarya’da Atilla da vardır, Sakarya’da Fatih’in ruhu vardır Sakarya’da Kanuni’nin ruhu da vardır. Özetle Sakarya’da Avrupa’yla yapılan 1000 senelik bir hesaplaşma var ve Türk milleti Viyana önünden geri çekilişine son noktayı Sakarya’da koymuş sonra tekrar ilerlemeniz başlamıştır. Sakarya’da Türk tarihinin aşağı inen sarkacı tekrar yükselmeye başlamıştır, bundan sonra bu Yükseliş devam edecektir.
İçinden geçtiğimiz büyük zorlukları aşarak, daha güçlü, daha büyük, daha birlikte bir Türkiye’ye ve Türk dünyasına ulaşacağımıza olan inancı büyük Türk dermektedir ki, “Tarih bizi şefaatle gömmeye çalışmış olmasına rağmen bunu başaramamıştır ve tarihin sonuna kadar bu şekilde dünya tarihinin belirleyici milleti olmaya devam edecektir.”
Biraz önce değerli albayımın ifade ettiği gibi bu kutlama hüzünlü bir kutlama Çünkü Sakarya Muharebelerinin ve Zaferi’nin 100’üncü yılı kutlamaları gereken önem verilerek yapılmıyor. Ama bu şaşırtıcı da değil. Zaten ben eğer bir Cumhurbaşkanı “Keşke Yunan Ordusu kazansaydı” diye dua eden sözde tarihçiyi sarayında, masasında ağırlarsa o cumhurbaşkanının Sakarya Zaferi’ni de hak ettiği gibi kutlamasını beklemek herhalde çok saçma olur. Eğer iktidardaki parti “keşke Yunan Ordusu kazansaydı” diyen kişiyi “değerli bir tarihçi” diye öldüğünde anıyorsa Sakarya Savaşı’na o Parti’den çıkan Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanının gereken önemi vermesini beklemekte saflık olur ama Türk milleti Ama Türk Milleti bu zafere ve bu muharebeler e gereken önemi verecek ve önümüzdeki 22 gün boyunca onu gerektiği şekilde anacaktır.
Umarım bu Ayyıldız hareketinin toplantı ve anma ve duruşundan sonra gereken makamlar gereken dersleri çıkartarak bu görevleri yerine getirir be ve Sakarya’mızın ve artık terki hayat eylenmiş olan aziz gazilerimizin anısına yakışır şekilde anmak için bazı hareketlere eylemlere başlarlar hepinizi tekrar buraya geldiğiniz ve burada Sakarya Zaferi’ni andığınız için sevgi ve saygıyla selamlıyor, yeşekkür ediyorum.”
Anma programı gençlerin orkestra eşliğinde okudukları marşlardan sonra sona erdi.