Pentagon’un 60 Bin Askerlik Gizli Ordusu İfşa Oldu

Pentagon’un 60 Bin Askerlik Gizli Ordusu İfşa Oldu

Newsweek dergisi, 2 yıl süren araştırmanın sonucunda, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un son 10 yılda yaklaşık 60 bin kişilik, dünyanın belirli noktalarında sivil kılığına girerek veya askeri üniformayla görev yapan büyük gizli ordu kurduğunu belirtti.

Gizli Ordu personeli hakkında “CIA’nin ‘yer altı’ görevli sayısından 10 kat daha fazlası” açıklamasında bulunan Newsweek dergisi, gizli ordunun istifa eden üst subaylardan biriyle görüştü. ‘gizli’ askerlerin ülke içinde ve yurt dışında faaliyet göstererek verilen görevleri askeri üniformayla veya sivil kılığına girerek yerine getirdiğini ifade etti.

Pentagon’un bu programında yer alan yaklaşık 130 özel şirketin her yıl en az 900 milyon dolar harcadığı kaydedildi. Bu şirketlerin, sahte isimler altında çalışan kişiler için sahte belgeler oluşturduğu, faturalarını ve vergilerini karşıladığı, Ortadoğu ve Afrika’nın en ücra köşelerinde bile dinleme ve gözetim için özel cihaz ve ekipman ürettiği belirtildi.

Gizli ordunun yarısından fazlasını ABD Ordusu Özel Harekât Kuvvetleri’nin oluşturduğu aktarılırken temel görevinin, savaş bölgelerinde ve hasım ülkelerde ‘terörist takibi’ olduğu kaydedildi.

Araştırmaya imza atan gazeteciler, Washington’un bu gizli orduya sadece terörle mücadele değil, Rusya ve Çin ile hibrit savaşlarda rekabet fırsatlarını artırmak için ihtiyaç duyduğu görüşünde.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!