Avrupa Birliği, “Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi” Brüksel Konferansına ev sahipliği yapacak.

Avrupa Birliği, “Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi” Brüksel Konferansına ev sahipliği yapacak.

Avrupa Birliği, 29-30 Mart 2021 tarihlerinde “Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi” başlıklı beşinci Brüksel Konferansına ev sahipliği yapacak. Konferans, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirilecek.

15 Mart, Suriye ayaklanmasının 10. yıldönümüne denk geliyor. Halen devam eden çatışma, COVID-19 pandemisinin sonuçları ve geçtiğimiz yıl bölgede kötüleşen ekonomilerin hem Suriye içindeki vahim insani durumu hem de komşu ülkelerde Suriyeli mültecilerle ev sahibi toplumların koşullarını daha da ağırlaştırmasıyla birlikte, Suriye ve bölgedeki durum son derece kritik olmaya devam ediyor.

Brüksel Konferansları yıllar içerisinde, BM ve BM Özel Temsilcisi’nin Suriye’deki çatışmaya,  2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararı doğrultusunda, müzakerelere dayalı siyasi bir çözüm bulma çabalarına, uluslararası camia tarafından verilen daimi desteği bir kez daha vurgulamak için bir fırsat haline gelmiştir. Bu konferanslar aynı zamanda hem Suriyelilerin hem de onlara ev sahipliği yapan toplumların ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli finansal desteğin harekete geçirilmesine; sivil toplumla diyalog kurulması ve bu diyalogun derinleştirilmesine de hizmet etmektedir.

29 Mart Diyalog Günü sayesinde sivil toplum, mültecilere ev sahipliği yapan toplumlar, AB ve BM arasında diyalog için bir ortam yaratılacaktır. Bundan bir hafta önce ise konferans [kapsamında] Suriye ile ilgili başka yan etkinlikler düzenlenecektir. 30 Mart’ta ise Bakanlar Konferansı yapılacaktır.

Avrupa Birliği, nihayetinde müzakere edilmiş bir siyasi çözüme ulaşılması ve tüm Suriyeliler için daha aydınlık bir gelecek yaratacak koşulların oluşturulmasına yardımcı olmak üzere Suriye halkını desteklemek için elindeki tüm araçları harekete geçirmeye devam edecektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!