4 Saatlik Biden-Putin Görüşmesinden Sonuç: New Start Anlaşması

4 Saatlik Biden-Putin Görüşmesinden Sonuç: New Start Anlaşması

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Başkanı Viladimir Putin, bu sabah İsviçre’nin Cenevre şehrinde görüşmelere başlamıştı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ikilinin görüşmesi 4 saat sürerken, daha sonra her iki ülke yetkilerinin olduğu başka bir toplantıya geçildi ve o da 65 dakika sürdü.

Fikir Ayrılıkları Olsa da Hava Olumlu

Washington ile Moskova, silah kontrolünden siber saldırılara, ABD seçimlerine Rusya’nın müdahalesinden Suriye ve Ukrayna çatışmalarına kadar pek çok konuda fikir ayrılığı yaşıyor olsa da  kritik zirve öncesin de iki lider de bu anlaşmazlıklara rağmen “daha istikrarlı ve öngörülebilir ilişki” kuracaklarına umutlu olduklarını dile getirdi.

Büyükelçiler Yeniden Görevde

Toplantını ardından basın toplantısı düzenleyen Putin, iki ülke arasındaki gerginliği azaltması adına Biden ile, büyükelçilerin karşılıklı olarak görevlerine devam etmeleri konusunda anlaşma sağladıklarını bildirdi.

Siber Güvenlik Konusunda da Anlaşma Sağlandı

Yapıcı bir görüşme olduğunu ifade eden Putin,Biden’la siber güvenlik alanında istişarelerin başlatılması konusunda anlaştık. Bu oldukça önemli” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Pek çok konuya ilişkin değerlendirmelerimiz farklı ama bana göre her iki taraf da birbirini anlama arzusunu gösterdi ve yakınlaşmanın yollarını aradı.”

New Start Anlaşması

Nükleer istikrar için ABD ve Rusya arasıda ortak bir sorumluluk paylaşıldığını vurgulayan Putin, stratejik silahların azaltılmasını öngeren “New Start Anlaşması” üzerindeki olası değişiklikler hakkında da görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!