382 Afgan göçmenin olduğu gemi Yunan adasına çekildi

382 Afgan göçmenin olduğu gemi Yunan adasına çekildi

Yunanistan Göç Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye bandıralı yük gemisinin Kos limanına çekildiği ve 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ege Denizi’nde ‘imdat’ sinyali gönderen Türkiye bandıralı yük gemisi, bugün erken saatlerde Yunanistan’ın Kos Adası limanına yanaştı.

Reuters’da yer alan habere göre; Yunanistan Göç Bakanlığından yapılan açıklamada, Murat 729 adlı geminin Yunanistan’a ait bir sahil güvenlik gemisi tarafından Kos limanına çekildiği ve 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Göçmenlerin adadaki bir merkeze götürüldüğü ve burada işlemlerin ardından geçici olarak karantinaya alınacakları ifade edildi.

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesi sonrasında Afgan göçmenlerin Avrupa’ya geçişini engelleme konusunda sert çıkışlar yapan Atina, Girit adasının açıklarında tehlike sinyali veren geminin cuma günü Türkiye’ye geri dönmesini talep etmişti.

Geçtiğimiz salı günü de, Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan bir botun alabora olması sonucunda üçü çocuk dört kişi ölmüş, 23 kişi kurtarılmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!