3600 Ek Gösterge Nedir? 3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsıyor? Ne Zaman Çıkacak?

Memurun Zam Talebi Belli Oldu

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında büyük rol oynayan 3600 ek göstergenin ne olduğunu merak ediliyor. 3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor ve ne zaman çıkacak?

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge, memurların aylık ücretlerini, emekli olduktan sonraki maaşlarını ve emekli ikramiyelerini belirleyebilmek için gerekli olan önemli bir unsurdur.

Ek göstergesinin yüksek olması emekli maaşının ve emekli ikramiyesinin de yüksek olması anlamına gelmektedir. Bu sebeple memurlar bulundukları unvanların 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedir.

Ek göstergesi 3600 olan bir devlet memuru ile 2500 olan bir devlet memurunun alacağı zam oranı ve maaş miktarı aynı değildir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabilecek.

657 sayılı Devlet Kanunu’na bağlı olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubu bu sebepten dolayı ek göstergelerinin artmasını beklemektedir.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Ek gösterge düşük kaldığından öğretmen ve polisler hem emekli olamıyor hem de yüksek emekli maaşı alamıyor. 3600 ek göstergenin, tüm kamu görevlileri için geçerli olması talep edilse de ilk etapta polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda 3600 ek gösterge ile ilgili olarak 2022 yılı sonuna kadar 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturuyoruz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden biziz” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!