244 ABD Askerini Kurtaran Kore Gazisi Atasoy’un Gecekondusu Yıkılacak!

244 ABD Askerini Kurtaran Kore Gazisi Atasoy'un Gecekondusu Yıkılacak!

92 yaşındaki Kore Gazisi Sıhhiye Onbaşı Veli Atasoy’un gecekondusu yıkılmak isteniyor.

Kore Savaşı’na katılan Türk birlikleri bünyesinde 244 Türk ve Amerikalı askeri kurtaran ve ABD tarafından “üstün hizmet madalyası” ile ödüllendirilen Sıhhiye Onbaşı Veli Atasoy’un (92) gecekondusu kentsel dönüşüm gerekçesiyle yıkılmak isteniyor.

Atasoy, Birleşmiş Milletler gücü olarak giden Türk birlikleri bünyesinde görev yaptığı dönemde esir düştü. Çin ve desteklediği Kuzey Kore güçlerinin esir kamplarında yaşanan açlık, soğuk, bulaşıcı hastalıklar, bit salgını, işkence gibi birçok nedenle ABD’li esirlerin yüzde 38’i, İngiliz esirlerin yüzde 15’i yaşamını yitirdi. Bununla birlikte Sıhhiye Onbaşı Veli Atasoy’un bulunduğu esir kampında uyguladığı karantina sistemi, yaptığı ameliyatlar ve tedaviler, uyguladığı diyetler ve bitten arındırmalarla birlikte kampta bulunan 244 askerin hepsi hayatta kaldı.

Veli Atasoy üstün hizmetleri ile 244 Türk ve Amerikalı Birleşmiş Milletler askerinin hayatını kurtararak ABD tarafından “üstün hizmet madalyası”na layık görüldü.

Atasoy’a Tahliye Tebligatı Gönderildi

Kore’de bunca hizmette bulunan Gazi Veli Atasoy, Ankara’nın Mamak ilçesi Şirintepe Mahallesi’nde harp sonrasında bizzat yaptığı ve eşiyle birlikte yaşamakta olduğu tek katlı gecekondunun yıkılmasını istemiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü 4 bin 500 konutluk “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında Atasoy’un evinin yıkımına karar verildi.

Bu kapsamda Atasoy’a 22 Ekim’de evini 15 gün için boşaltması için tebligat yollandı.  Veli Atasoy, “1950 senesinde Kore’ye gittim, Kore Savaşı’na katıldım. 3 sene esir kaldım. Türkiye’ye dönünce köyüme geldim. Köyümde beni besleyecek arazi yok, iş yok, güç yok. Hamal olarak çalıştım. 5 çocuğu büyüttüm. Üniversiteden mezun oldular. O dönemde muhtara para yatırdım, burası bomboş dağın başıydı. Kendi imkanlarımla ev yaptım. Kimseden bir yardım almadım. 61 yıldır bu evde yaşıyoruz. Buradan ölüm bile çıkmasın. Bu evi kurdum kimseden yardım almadım. Ölünceye kadar evimde kalmak istiyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti’ne şeref madalyası getirdim. Bana tapulu bir ev verirlerse çıkarım. Yoksa kesinlikle buradan bir yere gitmem” açıklamasında bulundu.

Kaynak:TamgaTürk

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!