21 Ekim koronavirüs ve aşı tablosu

21 Ekim koronavirüs ve aşı tablosu

Sağlık Bakanı Koca: ”Toplum bağışıklığı elde edilene kadar maalesef yayılım devam edecek. Şu an, aşılanma oranının seviyesi aşı olmayanlar için güvence değildir.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 362 bin 213 test yapıldı ve 28 bin 465 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı 198 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 29 bin 160 oldu.

Bugünkü verilere göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 77,04, birinci doz ortalaması yüzde 88,71 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 114 milyon 807 bin 774 olarak açıklandı.

Ordu ilk sırada  

Tabloya göre, en fazla 2. doz aşı uygulanan iller sırasıyla Ordu, Muğla, Kırklareli, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Balıkesir, Edirne, Balıkesir ve Burdur oldu.

En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer alıyor. En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Bayburt, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Mardin, Siirt, Muş, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!