2024 Avrupa Şampiyonası: Türkiye, Çekya ile 1-1 Berabere Kalıp Son 16’ya Yükseldi

featured

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu 3. ve son maçında Çekya ile Türkiye karşı karşıya geldi. Hamburg’taki Volkspark Stadyumu’nda oynanan müsabakayı 2-1 A Milli Takımımız kazandı.

ÇEKYA KIZARDI

Çekya’da Antonin Barak, 11. ve 20 dakikalarda yaptığı fauller sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Barak, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta en erken kırmızı kart gören oyuncu oldu. (19:28)

GOLÜMÜZÜ KAPTAN ATTI

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlanırken ay-yıldızlılarımızın golünü 51. dakika İsmail Yüksek’in pasında düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Hakan Çalhanoğlu kaydetti.

ÇEKYA’NIN GOLÜ TARTIŞMA YARATTI

Müsabakaya 10 kişi devam eden Çekya, 66. dakikada Tomas Soucek’in golüyle skoru eşitledi. Milli futbolcular, bu golün öncesinde ceza sahasında kaleci Mert Günok’a yapılan müdahale sonrası faul itirazda bulunsa da Rumen hakem Istvan Kovacs, VAR incelemesinin ardından orta noktayı gösterdi.

HAKAN ÇALHANOĞLU CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Millilerde kaptan Hakan Çalhanoğlu, 66. dakikada yenilen gol sonrası kaleci Mert’e faul yapıldığı yönünde hakeme itirazda bulundu. İtirazları sonrasında sarı kart gören Hakan, böylelikle cezalı duruma düştü. 30 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım’ın son 16 turundaki Avusturya maçında forma giyemeyecek.

SON 16’YA KALDIK

Türkiye, Çekya karşısında aldığı beraberlikle F Grubu’nu 4 puanla Portekiz’in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16’ya yazdırmayı başardı. 1 puanda kalan Çekya ise turnuvaya veda etti.

RAKİBİMİZ AVUSTURYA

Milliler, F Grubu’nu ikinci bitirerek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 takım arasına kalan Türkiye, bu turda D Grubu’nun lideri Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

SON MAÇLARIN ARDINDAN F GRUBU PUAN DURUMU

1- Portekiz: 6 puan

2- Türkiye: 4 puan

3- Gürcistan: 4 puan

4- Çekya: 2 puan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!