2022 DGS Taban Puanları ve Sıralamaları

2022 DGS Taban Puanları ve Sıralamaları

Bu içeriğimizde DGS taban puanları ve sıralamaları hakkında her şeyden bahsedeceğiz. 2022 yılında DGS ile öğrenci alan tüm üniversite ve bölümlerin taban puanları ve kontenjanlarını hemen inceleyin.

Üniversite sınavına ve KPSS sınavına hazırlanan öğrencilerde olduğu gibi dikey geçiş sınavına hazırlanan öğrenciler de taban puanları ve başarı sıralamaları hakkında bilgi topluyor. Bu DGS taban puanlarıve başarı sıralamaları sayesinde öğrenciler daha iyi bir sınav süreci geçirebiliyor ve sınavdan sonraki süreçte de tercihlerini daha başarılı bir şekilde tamamlayabiliyor.

Dikey Geçiş Sınavı taban puanları ile başarı sıralamaları DGS öğrencileri için önemli bir yere sahip olsa da pek çok öğrenci bu verilere nasıl ulaşacağını ve bu verileri nasıl kullanacağını bilmiyor. Bu nedenle bu içeriğimizde DGS sınavına ait taban puanlarını ve sıralamaları nasıl öğrenebileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz. Tabi bu durum DGS puan hesaplamaiçin de geçerli.

2022 DGS Taban Puanları

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki 2022 yılına ait DGS sınavı taban puanları henüz mevcut değil. Çünkü bu yılkı DGS sınavı halen yapılmadı. Ancak 2022 yılında yapılacak sınava girecek öğrenciler 2021 yılına ve isterlerse daha önceki yıllara ait DGS taban puanlarına bakabilirler.

Bu veriler daha çok ÖSYM tarafından paylaşılsa da çeşitli internet siteleri ilgili sınava ait taban puanlarını daha düzenli bir şekilde paylaşıyor. Genellikle son 5 yıla ait verileri paylaşan bu internet siteleri üniversite ve bölüm şeklinde sıralamalar yaparak taban puanı paylaşımı yapıyor.

Eğer bu taban puanı verilerini kullanmak istiyorsanız gitmek istediğiniz üniversiteleri ve bölümleri seçtikten sonra küçükten büyüğe doğru bir sıralama yapabilirsiniz. Daha sonra kendi puanınızın hangi aralıkta olduğunu belirleyebilir ve tercih sonrasında gelmesi muhtemel yerleri listeleyebilirsiniz.

2022 DGS Sıralamaları

Taban puanlarının yanı sıra sıralamalar da sınava hazırlık ve tercih sürecinde önem arz eden konular arasında. Öyle ki birçok sınav uzmanı öğrencilerine taban puanlarından daha çok sıralama verilerine göz atmasını öneriyor. Çünkü her yıl DGS sınavına giren öğrenci sayısı artıyor ve puanlar sıralamaları değiştiriyor.

Eğer DGS sıralama verilerini kullanmak istiyorsanız taban puanlarına benzer bir sistem kullanabilirsiniz. Bu noktada size uygun üniversite ve bölümleri sıralayabilir, kendi aralığınızı bulabilirsiniz.

Kaynak : dgspuan.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!