2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu açılıyor

2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu açılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, balıkçıların 4,5 aydır hasretle bekledikleri “2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu” Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve balıkçılar tarafından 31 Ağustos Çarşambayı 1 Eylüle bağlayan gece İstanbul Sarıyer Kireçburnu Balıkçı Barınağında dualarla açılacağını açıkladı. Marmara, Karadeniz ve Ege denizine kıyı bulunan illerimizde de aynı gün benzer nitelikte açılış etkinlikleri düzenleneceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, “2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu” Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ve balıkçılar tarafından 31 Ağustos Çarşambayı 1 Eylüle bağlayan gece İstanbul Sarıyer Kireçburnu Balıkçı Barınağında dualarla açılacak. Marmara, Karadeniz ve Ege denizine kıyı bulunan illerimizde de aynı gün benzer nitelikte açılış etkinlikleri düzenlenecek.
Gırgır ve trol yöntemi ile avcılık yapacak balıkçılar vira bismillah diyerek Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nde 1 Eylül’de, Akdeniz’de ise 16 Eylül’de denizlere açılacaklar. Tüm denizlerimizde bu avcılık faaliyetleri 15 Nisan itibari ile sona erecek.

Küçük ölçekli avcılık yapan kıyı balıkçılarımız ise getirilen düzenlemelere uymak şartı ile avcılık faaliyetlerini yıl boyunca yapabilecekler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!