Akıllı Saat ve Parçası Seçerken Özen Gösterilecek 5 Unsur

Gelişen teknoloji ile birlikte artık hayatımızın her alanına girmiş olan giyilebilir teknoloji ürünlerinden biri olan akıllı saatler, kullanıcısına kolaylık sağlaması bakımından son zamanlarda popüler olmaktadır. Cep telefonu üzerinden kullanım sağlanan arama, mesaj gibi birçok uygulamaya erişme imkanı sunmasının yanında spor aktivitesi takibi yapma, nabız ölçme, EKG çekme, uyku takibi gibi kullanıcıya birçok olanak da sunabilmektedir.

Son zamanlarda oldukça fazla tercih edilen ürünler olması ve markalar arasında oluşan rekabet ürünün birçok modelinin ve farklı tasarımlarının ortaya çıkmasına ortam hazırlamıştır. Peki kullanıcılar kafasını karıştıran bu binlerce çeşit içerisinden en sağlıklı seçimi yapması için nelere özen gösterilmesi gerekmektedir? Kullanıcının kafa karışıklığını gidermek için  konseptaksesuar.com’dan Fatih Kısakürek, bu soruya şu 5 madde ile cevap vermiştir:

1.Cep Telefonu ile Uyumlu ve Kaliteli Olmalı

Her akıllı saatin donanımsal teknik özellikler farklılık göstermektedir. Alınacak akıllı saatin teknik özelliklerinin tam olarak çalışabilmesi için kullanıcının akıllı telefonu ile aynı işletim sistemine sahip olması gerekmektedir. Saat ve telefonun birbiri ile uyumlu ve birbirini desteklemesi gerekmektedir. Akıllı saate seçilecek kordon, ekran koruyucu gibi aksesuar parçasının da saatin modeline uyumlu olması gerekmektedir. Cihaz ile uyumlu olmayan bir akıllı saat kordonu ya da akıllı saat ekran koruyucusu kolda çirkin bir görüntünün oluşmasına sebebiyet vermektedir. Akıllı saatin uzun süre kullanım sağlayabilmesi için alüminyum, çelik, titanyum gibi sağlam malzeme kalitesinden üretilmiş ürünler olması gerekmektedir.

2.Ekran Özellikleri

Akıllı saat modellerinde kullanılan LCD, LED, AMOLED gibi birçok ekran çeşidi bulunmaktadır. Bu ekran çeşitleri enerji harcama farklılıklarına göre saatin kullanım süresinin farklılaşmasına ve pil ömrünün değişkenlik göstermesine sebep olmaktadır. Bu sebeple alıcı ürün alırken ekran teknolojisi ile birlikte pil ömrüne de dikkat etmesi gerekmektedir.

3.Kullanım Amacı Belirlenmeli

Alıcı akıllı saat almadan önce saati ne amaçla kullanılacağının belirlenmesi gerekmektedir. Örneğin spor yapan kullanıcılar spor aktiviteleri için kullanacağı bir saat almak istiyorsa en doğru ve hassas ölçüm yapan akıllı saat ürünlerini tercih etmelidir. Sadece arama yapma ya da açma, mesaj okuma gibi basit teknik özelliklerin kullanımı için saat alımı yapmak isteyenler temel modlara sahip saatleri tercih edebilmektedir.

4.Özelleştirme Yapılabilir Olmalı

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve gelişen teknolojinin akıllı cihazlara hızla nüfus etmesi insanların sahip oldukları cihazlardan hızlı sıkılmasına sebebiyet oluşturmaktadır. Alınacak cihazın kişiselleştirilebilir ve zevke uygun değiştirilebilir olması cihazın üst modeli çıkmış olsa dahi cihazdan sıkılmadan uzun süre kullanılmasını sağlamaktadır.

5.Uygulama Çeşitliliği Sunabilmesi

Akıllı saatler uygulama yüklenebilir özelliği ile cep telefonu yerine kullanılabilen ürünler haline gelmiştir. Saatin sahip olduğu işletim sistemi üzerinden kullanıcı dilediği uygulamayı indirip kullanarak günlük hayatta kendisine kolaylık sağlayabilmektedir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!