11 Kişinin Yaralanmasına Yol Açan Şoförün Tutuklanması İçin İtiraz Edildi

11 Kişinin Yaralanmasına Yol Açan Şoförün Tutuklanması İçin İtiraz Edildi

ANKA Haber Ajansı ve KRT TV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fırat Atabaş ve ailesinin de yaralandığı trafik kazasında, 8 araca çarparak 2’si ağır 11 kişinin yaralanmasına yol açan kamyonet şoförü Niyazi S.’nin, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına itiraz edildi. Atabaş ailesinin avukatı Elçin Özge Şimşek Çağlayan, şüphelinin delilleri karartabileceği, kaçabileceği gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti.

ANKA Haber Ajansı ve KRT TV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fırat Atabaş, eşi Pelin Atabaş ve çocukları Dicle Nefes Atabaş, 11 Ağustos’ta saat 17.30 sıralarında Çayyolu’nda Kanuni Sultan Süleyman Bulvarında kırmızı ışıkta beklediği sırada, Niyazi S. yönetimindeki kamyonet kendilerine arkadan çarptı. 06 CGF 8.. plakalı kamyonetin toplam 8 araca çarparak ancak durabildiği kazada 2’si ağır olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI VE HAFTADA 3 GÜN KARAKOLA İMZA KOŞULUYLA SERBEST KALDI

Gözaltına alınan kamyonet şoförü Niyazi S.’nin polis ifadesinde “Fren boşaldı, çok pişmanım” dediği öğrenildi. Savcılık sorgusu dün tamamlanan S. mahkemeye sevk edildi. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimi de, Niyazi S. adliyede iken covid nedeniyle dosya üzerinden inceleme yaparak, “suçun niteliği ve mevcut delil durumunu” gözeterek adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Hakim, yurt dışına çıkışını yasakladığı Niyazi S.’yi, evine en yakın karakola haftada 3 gün giderek imza vererek adli kontrole tabi tutulmasına hükmederek salıverdi.

Atabaş ailesinin avukatı Elçin Özge Şimşek Çağlayan, bugün 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz dilekçesi vererek şüpheli Niyazi S.’nin tutuklanmasına talep etti.

“DELİLLERİ KARARTABİLİR, KAÇABİLİR, TUTUKLANMASI LAZIM”

Şoför S.’nin salıverilmesinin hukuka ve yerleşik Yargıtay içtihatlarına aykırı olduğunu belirten avukat Çağlayan, ağır yaralı iki kişi bulunduğu için suçun vasfının değişebileceğini, dolayısıyla zanlının delilleri karartabileceğini vurguladı. Avukat Elçin Özge Şimşek Çağlayan’ın ANKA’ya yaptığı açıklamaya göre dilekçesinde belirttiği itirazlar özetle şöyle:

“KORNA ÇALMADI SELEKTÖR YAPMADI”

“Şüphelinin olayın görgü tanıklarına ve diğer mağdurlara baskı yapması ihtimal dahilindedir ve bu gerçek dahi şüphelinin tutuklanması için yeterlidir…. Şüpheli hiçbir uyarıda bulunmamış, kazayı önleyici hiçbir hamle yapmamıştır. Freninin patladığını ve bu nedenle duramadığını iddia eden şüpheli ifadesinde korna ve selektörle uyarıda bulunduğunu söylemişse de hiçbir müşteki ifadesinde korna sesinden veya selektörden bahsetmemektedir… Şüphelinin neden kırmızı ışıkta bekleyen araçlara zarar vermeden durmaya çalışmadığı aydınlatılamamıştır. Şüpheli ifadesinde bu konudan bahsetmemiştir. Bu durumda suçun olası kast ile işlendiğinin göstergesidir…. Adli kontrolle serbest bırakılan şüphelinin kaçma şüphesi bulunmaktadır. Tüm bunlar dikkate alınarak şüpheli hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılarak şüphelinin tutuklanmasına karar verilmesini istemek gerekmiştir. Suçun vasfının değişme ihtimali, suç vasfı değişmese dahi şüphelinin kaçma ve delil karartma ihtimalinin bulunması, delillerin ve tanık ifadelerinin henüz dosyaya kazandırılmamış olduğu dikkate alındığında adli kontrol karanının kaldırılarak şüpheli hakkında tutukluluk kararı verilmesi.”

ŞİMDİ NE OLACAK?

Avukat Çağlayan’ın itiraz dilekçesi Ankara 7. Sulh Ceza Hakimi tarafından 3 gün içerisinde karara bağlanacak. Tutuklama talebinin kabul edilmemesi halinde itiraz dilekçesi bu kez 8. Sulh Ceza Hakiminin önüne gidecek ve kararı verecek

ANKA

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!