Lütfullah Kaleli
Lütfullah Kaleli

Kuşatılmışlık

featured

Dış kuşatmayı yarmak-işlevsiz hale getirmek çok zor değildir. Ancak, iç kuşatmayı yarmak zorun da ötesindedir. Osmanlı iç kuşatmayı kıramadığı için yıkıldı. İç kuşatmayı kırmak uzun bir süreçtir. Kim bana FETÖ kuşatmasının kırıldığını söyleyebilir. FETÖ kuşatmasının dışında daha nice kuşatmalar, kat kat gerçekleştirilmiştir. Osmanlıyı tarikatlar yıkmıştı. Yurdumun işgalini sağlayan yine tarikatlar olmuştu.

Kuşatma: çevirme-ihata gibi anlamlara gelir. Bu sefer, kuşatmayı iki bölümde dikkatlerinize sunacağım. Birisi dış kuşatma! Diğeri iç kuşatma!

Dış kuşatmayı örneklemek istersek: ABD’nin yaptıklarını sıralayalım; Doğuda Irak ve Suriye’de olanlar, ABD üsleri, Güney de ; Kıbrıs’a yerleşme çabaları, Libya’da ve diğer Afrika ülkelerinde karşımıza çıkmaları ve işlerimizi bozmaları. Sudan’da olanlar.

Yunanistan’da ve adalar denizinde üs kurma çalışmaları, Yunanistan’ı silahlandırma. Ermenistan’da ortaya çıkmaları, Türk geçidini (Zenzegur) tıkamaya çalışmaları. İran’la örtülü iş birlikleri vesaire.

İç kuşatmaya gelince: Osmanlı’da; yönetenlerin(padişahların) etrafını çevirme, makam ve mevkilerin gayrı Türk,(Türk olmayan- nesebi-soyu karışık) olanlara peşkeş çekilmesi- Türk unsurlardan oluşan Akıncılar –Sipahiler- Serdengeçtilerin kapatılması, devlet üst yönetiminin düşmanlarca ele geçirilmesi- Eğitim ve maliyenin yozlaşmasını örneklemek yeterli.

Gelelim günümüze! Bugünün, dünden hiç farkı yok. Siyaset sahnesinde; gayrı Türk unsurlara sıkça rastlamak olası. Ortada dolaşan söylentilere bakmak yeterli. Türk’leri bulmak iğne ile kuyu kazmaya benziyor.

Bir bakan için basında çıkan haber ise oldukça ilginç. “Al sana Kürt bakan –Alsana Ortodoks bakan”. İç bulandıran şey.

Tayyip beyin dışarıda olduğu bir vakitte , birileri emeklileri ezdi. Mağdur etti. Fatura Tayyip beye çıkarıldı. Sosyal medya adeta sallandı. Aklıma gelen şeyi hemen deyivereyim. Dünkü padişahlar gibi ; acaba, Tayyip Bey de mi kuşatıldı? Yapılan şeyin intihardan(siyasi) farkı yok.

Anadolu gemimizin, ABD donanmasıyla ortak tatbikata çıkarılması enine boyuna incelemeye değer. Yakın bir geçmişte Muavenet zırhlımızın limanda ABD tarafından batırılması, bazı subay ve eratımızın şehit edilmesini ben unutamadım. Sanırım devlet hafızası benimkinden güçlüdür.

Birileri Genelkurmay’ın hafızasını mı sildi. Geçmiş olaylardan hiç mi dersler çıkarılmaz! Tarih dersleri boşuna mı konuldu. Yoksa , işin içinde başka bir şeyler mi var. Benden hatırlatması.

Dış kuşatmayı yarmak-işlevsiz hale getirmek çok zor değildir. Ancak, iç kuşatmayı yarmak zorun da ötesindedir. Osmanlı iç kuşatmayı kıramadığı için yıkıldı. İç kuşatmayı kırmak uzun bir süreçtir. Kim bana FETÖ kuşatmasının kırıldığını söyleyebilir. FETÖ kuşatmasının dışında daha nice kuşatmalar, kat kat gerçekleştirilmiştir.

Osmanlıyı tarikatlar yıkmıştı. Yurdumun işgalini sağlayan yine tarikatlar olmuştu. Bunlardan ilk akla geleni Hüsnüyadis’tir.

Güzel yurdumun dört bir yanını tarikatlar sarmıştır. Bunlarla mücadele etmesi gereken Diyanet sesiz onay durumunda! Tarikatlar inanç özgürlüğünü ortadan kaldırırlar. Kendilerinden olmayanı düşman kabul ederler.

Öyle ise!………………………

Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları; İçte ve dıştaki kuşatmaları kırmaya çalışan, devletimin geleceğini garantiye almaya çalışan, gizli ve açık düşmanlarımıza karşı uğraş veren yiğitlerimizin üzerine olsun vesselam.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!