Kenan Kuru: Atanmışın, Seçilmişe Baskısı Olamaz…

Trabzon TÜRKAV: Vali, Devletin Temsilcisidir

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, kamu çalışanı olarak hizmette bulunduğu TİSKİ’de Genel Müdür Ali Tekataş tarafından verdiği röportajdan dolayı skandal bir muameleye maruz bırakıldı. Cevat Kurt’un TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş tarafından makam odası kapısında 45 dakika bekletilip, mobbing ve hakarete maruz kaldığı öğrenildi. Bunun üzerine Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru yazılı bir açıklama yaptı. Kuru’nun açıklaması şu şekilde:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü olarak atanan Ali Teketaş’ in, seçilmiş konumu olan ve bu kurumda görev de yapan siyasi Partinin il Başkanı Cevat Kurt’a karşı uyguladığı mobbing, Trabzon gündemini günlerdir meşgul etmektedir.
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV), “Hiçbir çalışanına karşı Kamu hizmetinin yetki ve sorumluluğuyla kendi egoları için kullanamaz/ kullanmamalıdır. “ Kamu hizmeti anlayışını nasıl etkilediği konusunda da emrinde bir çalışan ve siyasi parti yöneticisi olarak demokrasinin gereğine katkı sunan seçilmiş bir şahsiyete, saygısızca davranış olmuştur. Baskı kabul edilmez. Kamu Çalışanları, kamu hizmetlerini yerine getirirken, millet adına, vatandaşın hizmetinde, emrinde olarak yapmakla görevlidir.  TİSKİ Genel Müdürünün daha önce de aynı kurumda personelinin eşi tarafından saldırıya uğramıştı.

 

DAHA ÇAĞDAŞ HEDEF… DİSİPLİN SORUŞTURMASI?

TÜRKAV olarak hatırlatıyoruz. Daha çağdaş devlet hedefi bilgi toplumunda birinci sınıf vatandaş ve birinci sınıf ülke stratejisinin öne çıktığı, teknolojinin kullanılmasının yanında, davranış biçimleriyle de olmaktadır.

TİSKİ Genel Müdürü, yürütmenin ve yönetim konularını yerine getiren olması gerektiğinden, bu haliyle yönetim becerilerinde ki yetersizlikle kamuoyunda yer almaktadır. Kamu çalışılanı olmasından dolayı yasamanın aldığı kararları yürütme adına yerine getiren olması gerektiğinden herkes tarafından kabul edilebilirlik durumunu ihlal etmiştir. Genel Müdür kamuoyu vicdanından ve Kamu Çalışanlarının konumu gereği yönetim yetersizliğindeki devam eden bu bireysel tavır, davranışından, mahiyetindeki çalışanlara karşı keyfi tutumu olduğu anlaşıldığından disiplin soruşturması açılmasını TÜRKAV olarak ifade ederek, sonucuna göre görevinden uzaklaştırılmasını kamuoyuna sunuyoruz.

Kenan KURU

Trabzon TÜRKAV Başkanı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!